Борац сања реванше са Доњецком и Анкаром

Синиша Котараш
Борац сања реванше са Доњецком и Анкаром

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела покушаће у суботу од 20 часова да направе чудо и савладају грчки Олимпијакос са више од девет голова разлике, што би им донијело пласман у друго коло квалификација Купа ЕХФ.

Бањалучани у реванш меч првог кола ЕХФ купа улазе са великим заостатком (21:30), али и огромном жељом да пред препуним “Бориком” прикажу добру партију и остваре побједу. Знао је Борац и раније да доживи тежак пораз па да у реваншу надокнади велики заостатак. Љубитељи рукомета у граду на Врбасу сјећају се двомеча са украјинским Шахтјором одиграног у оквиру другог кола ЕХФ купа октобра 2000. године. Борац је поражен у Доњецку са 22:31, да би у реваншу пред препуним “Бориком” славио са “плус 18” - 33:15. Слично је било и десет година касније када су “црвено-плави” поражени у Анкари са 24:31, а онда, седам дана касније, истог ривала декласирали са 39:23. Отежавајућа околност за Бањалучане је и чињеница да ни у реваншу неће моћи да наступе у најјачем саставу јер Вукашин Ракоција, Немања Вучићевић, Никола Јеремић и Гиљермо Линареш де Соуза немају право да помогну својим саиграчима због неријешених лиценци. Ипак, и поред свих проблема, тренер Борца Мирко Микић истиче како је атмосфера у екипи одлична, а оптимизам на највишем нивоу.

- Спремамо се као да је све нормално, иако није. Желимо да пред пуним “Бориком” поправимо утисак из Атине и покажемо да смо екипа која може много. Искрено, било каква побједа била би велики подстрек за даљи рад ове младе екипе - нагласио је Микић.

У првом мечу, одиграном прије седам дана у Атини, Микић је могао да рачуна на само 12 играча, а у реваншу ће та мјеста бити попуњена јуниорима.

- На овој утакмици ће у саставу бити шест рукометаша из наше школе који су прошле сезоне играли Прву лигу Републике Српске. Ово је за њих велико искуство, прилика да науче још нешто ново, тако да Борац не треба да брине за своју будућност - додао је Микић.

Кнежевић зове публику

Један од предводника младих играча Лука Кнежевић каже да су он и његови саиграчи свјесни тежине изазова, али и да вјерују у себе те је позвао навијаче да испуне “Борик” и помогну им да остваре добар резултат.

- Чињеница је да је одговорност на нама и надам се да ћемо знати одговорити на прави начин. Велико је ово искуство за нас младе, поготово ове европске утакмице и зато ће нам много значити подршка са трибина, па позивам навијаче да дођу у што већем броју - поручио је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана