Борац пред дерби против Сарајева: Уз подршку навијача доћи до побједе

ATV
Борац пред дерби против Сарајева: Уз подршку навијача доћи до побједе

БАЊАЛУКА - Моји фудбалери заслужили су еуфорију и велико интересовање које влада за сутрашњу утакмицу против Сарајева, и уколико будемо имали пун стадион уз себе побједа не би смјела да изостане.

Поручио је ово тренер Борца Бранислав Крунић пред први меч на Градском стадиону у другом дијелу сезоне Премијер лиге БиХ. Фудбалска еуфорија поново живи у граду на Врбасу, а Крунић сматра да би управо то могао да буде један од кључних фактора у великом дербију. 

Дуели против Сарајева никад нису били једноставни, а Борчев стратег један је од оних који знају како изаћи на крај са неугодним противником. Управо он био је актер посљедњег тријумфа против сутрашњег ривала у домаћем шампионату 2011. године, када је уз Сашу Кајкута затресао мрежу Сарајлија.

"Сарајево је екипа која је прошле године освојила дуплу круну, имају много добрих играча. Ту прије свих мислим на нападача Мерсудина Ахметовића, који је и први стријелац лиге, али ту су и Рахмановић, Шербечић, Татар и остали фудбалери. Предводи их квалитетан стручњак са исто тако добрим стручним штабом. Што се тиче нас, потпуно сам задовољан у каквој се форми налазе моји играчи. Ако буде било праве подршке, добра игра сигурно неће да изостане и желим да се сви радујемо послије сутрашње утакмице", рекао је Крунић. 

Бањалучки "црвено-плави" у меч улазе ослабљени јер у саставу неће бити суспендованих Синише Дујаковића и Марка Јовановића. Ипак, сјајна вијест сигурно је повратак Алмедина Зиљкића. Вихорни фудбалер спреман је да својим потезима напакости одбрани Сарајева, а како каже, једва чека да истрчи на терен.

"Искрено сматрам да смо боља екипа од њих. Они имају Ахметовића и Рахмановића, који је послије Стојана Врањеша можда и најбољи играч лиге, али мислим да се сутра неће много наиграти. То што су Тузла ситију дали шест голова не би требало било кога да заварава. Ипак се на нашем терену ми питамо", поручио је Зиљкић. 

У првом дијелу сезоне на Кошеву Борац је поражен резултатом 1:0. На клупи бордо тима тада је сједио Хусреф Мусемић, а у међувремену замијенио га је Винко Мариновић, некадашњи фудбалер и тренер Борца. Меч на Градском стадиону на програму је сутра са почетком у 16.30 часова.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана