Борац плаћа кикс Савеза

Синиша Котараш
Борац плаћа кикс Савеза

Бањалука - Лоше вијести стигле су тренеру рукометаша Борац м:тела Мирку Микићу, који неће моћи да рачуна на четири овољетна појачања ни у реванш утакмици првог кола квалификација за ЕХФ куп против Олимпијакоса.

Пред Бањалучанима је тежак задатак да у суботу од 20 часова покушају да надокнаде девет голова заостатка (21:30), што ће без Вукашина Ракоције, Немање Вучићевића, Гиљерма де Соузе и Николе Јеремића бити готово немогућа мисија.

- Нажалост, према правилима ЕХФ, само они играчи који су били пријављени за прву утакмицу могу да наступе и у реваншу. Њих четворица нису имала право наступа у Атини па неће моћи да заиграју ни у “Борику” и то је сада савршено јасно - категоричан је директор Борац м:тела Владимир Бранковић.

Према његовим ријечима, Борац је урадио све што је требало, али су због спорости администрације остали без лиценци.

- Због закасњелих сертификата, тачније због спорости администрације Рукометног савеза БиХ и ЕХФ, били смо онемогућени да наступимо у најјачем саставу. Урадили смо све што је требало. На вријеме започели процедуру и у временски прописаном року извршили уплату предвиђеног износа за добијање лиценци, а према инструкцијама РС БиХ. За све ове тврдње посједујемо материјалне доказе о праворемености извршених активности - тврди Бранковић.

Све ово довело је Бањалучане у незавидан положај, јер су без властите кривице кажњени, а претрпјеће и повећу штету.

- Борац не сноси ни најмањи дио кривице али нам је, заузврат, нанесена ненадокнадива штета, јер смо лишени помоћи четири играча на којима смо градили игру. Сада је доведен у питање и пролазак у друго коло, али играчи и стручни штаб, као и управа, вјерују да ће надокнадити тај велики заостатак - додао је Бранковић.

Најтеже је тренеру Микићу који је протекли мјесец припремао екипу у којој су ова четворица имала завидну улогу.

- Тако је како је, не можемо ништа против јачег од себе. Међутим, ако има ишта добро у свему томе, то је да ће наша дјеца добити прилику да осјете шта значи заиграти на једној европској утакмици, надам се пред пуним трибинама. Нажалост, шансе су нам сада много мање, али их још имамо. Спорт је то и све је могуће. Даћемо све од себе да бар забиљежимо побједу и покажемо да ова екипа има перспективу - истакао је Микић.
 

Повратак Миљковића

Прије два дана екипи Борца се придружио и Стефан Миљковић, који је још у фази опоравка.

- Он још ради по посебном програму након компликоване операције рамена. Радује ме да његов опоравак тече по плану, а према тренутним процјенама за неких мјесец и по би могао и да заузме своје мјесто у тиму - потврдио је Микић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана