Борац пао на "Грбавици"

Дејан Марић
Борац пао на "Грбавици"

САРАЈЕВО - Фудбалери Борца уписали су први овосезонски пораз, пошто су у трећем колу м:тел Премијер лиге БиХ као гости поклекли у дербију против Жељезничара (1:2).

Бањалучани су тако наставили црну серију на "Грбавици", на којој су посљедњи пут славили прије девет година. Жељо је, с друге стране, задржао максималан учинак.

Прво полувријеме било је својеврсна успаванка. Оба тима су, прије свега, била фокусирана на одбрану свог гола, па су се иоле озбиљније прилике могле избројати на прсте једне руке.

Први је запријетио гост. Играо се 16. минут каад је Горан Закарић након слободног ударца на десном боку убацио на другу стативу. Тамо је добро постављен био Ђорђе Ђосић који је вратио лопту у срце шеснаестерца. Јово Лукић је био највиши у скоку, али је био непрецизан. Исти играч је у 27. минуту био у солидној прилици, међутим, спетљао се у одсудном тренутку на ивици шеснаестерца.

Свега неколико тренутака касније Семир Штилић је могао да затресе мрежу из идеалне позиције. Предриблао је Александра Војновића, потом и Немању Јаничића. Шутирао је и већ савладао Бојана Павловића. А онда је Марко Јовановић сјајним клизећим стартом спасио сигуран погодак.

Како је вријеме одмицало, Жељо је све више притискао. У финишу првог дијела потпуно је преузео иницијативу и неколико пута запријетио.

Исти однос снага виђен је и на почетку дурог дијела. Домаћин је био бољи и, након једне акције која није толико обећавала, зарадио је пенал.

Лука Јуричић је у 49. минуту шутирао из непосредне близине, лопта је у руку погодила Јаничића, а судија Ермин Сивац је показао на "креч". Сигуран извођач био је Штилић.

Само шест минута касније исти играч је од јунака постао трагичар. Упутио је једну ризичну лопту, њу су пресјекли "црвено-плави" и из школски одигране контре поравнали на 1:1. Егзекутор је био Владан Даниловић. Он је и у 59. минуту опасно запријетио, а његов ударац са двадесетак метара једва је укростио Ирфан Фејзић. Неколико секунди касније на сцени су били исти актери, и опет је епилог био исти.

И, када се чинило да Бањалучани преузимају контролу игре, Сарајлије су опет повеле. Била је то гужва у шеснаестерцу гостију, лопта је дошла до Мехмеда Алиспахића, он је сјајно петом упослио Мустафу Мујезиновића, којем није било тешко да "поентира" за, испоставиће се касније, коначних 2:1.

***

ЖЕЉЕЗНИЧАР        2 (0)

БОРАЦ           1 (0)

Стријелци: 1:0 Штилић у 50. (пенал), 1:1 Даниловић у 56, 2:1 Мујезиновић у 61.

Стадион: "Грбавица" у Сарајеву.

Играно без присуства публике.

Судија: Ермин Сивац (Зеница) 7.

Жути картони: Икић, Косорић (Жељезничар), Даниловић, Кајкут (Борац).

Играч утакмице: Семир Штилић (Жељезничар) 7.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Фејзић 7, Стевановић 7, Хајдаревић 6,5, Косорић 6,5, Мујезиновић 7 (од 65. минута Веселиновић -), Јуричић 6,5 (од 65. минута Лендрић -), Штилић 7 (од 91. минута Бекрић -), Алиспахић 7 (од 89. минута Субашић), Садиковић 6,5, Икић 6,5, Шехић 7. Тренер: Амар Осим.

БОРАЦ: Павловић 6,5, Дујаковић 6,5, Јовановић 7, Јаничић 6, Ћосић 6,5 (од 73. минута Кујунџић -), Даниловић 7, Војновић 6,5 (од 73. минута Босанчић -), Закарић 6 (од 83. минута Жалоу -), Врањеш 6,5, Зиљкић 6 (од 83. минута Црнов -), Лукић 6,5 (од 35. минута Кајкут 6,5). Тренер: Владо Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана