Борац овјерава тројку из Посушја

Дејан Кондић
Борац овјерава тројку из Посушја

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца у четвртом колу Премијер лиге БиХ дочекују новог члана елите, екипу Игмана из Коњица. Утакмица у Новом Граду, на стадиону Млакве почиње од 17 часова.

Атмосфера у тиму Ненада Лалатовића поправила се након првог првенственог тријумфа у минулом колу, а у редовима “црвено-плавих” желе и другу побједу, иако су свјесни да им неће бити лако да играју по јако тешком времену.

- Очекује нас јако захтевна и тешка утакмица, јер опет играмо у 17 часова. Биће јако вруће и играчи морају дати више од свог максимума да би дошли до победе, јер није лако играти по оваквом времену. Мојој екипи не одговара играње по оваквој врућини, али како буде нама, тако ће бити и њима. Нема алибија. Морам још једном истаћи да ми је јако жао што као тренер Борца још ниједну утакмицу нисам водио на нашем стадиону. Моја велика жеља када сам долазио била је да водим екипу у Бањалуци, због атмосфере, а имали бисмо сигурно и боље резултате. Што се Игмана тиче, гледао сам их против Широког Бријега. Прво полувреме одиграли су феноменално. Имају квалитет, као и све екипе у овој лиги. Овде против кога год играте не смете да се опустите ни секунду. Долазим из једне лиге где сам радио 12 година, где имам пуно утакмица иза себе, где никад нисам добио отказ, али тамо се некад и можете опустити, овде не. Игман се добро појачао, довели су још два добра играча. Не смемо га потценити. То сам рекао и играчима, нама победа у Посушју не значи ништа, ако не добијемо и ову утакмицу. Морамо да направимо победнички низ да бисмо били мирни у горњем делу табеле - рекао је Лалатовић.

Борчев шеф струке против Игмана не може рачунати на повријеђеног Недељка Пишчевића и Александра Субића, док се у тренажни процес вратио Јово Лукић, који још није максимално спреман, али ће конкурисати за мјесто у тиму.

- Игман је добра екипа. Одиграли су ту једну утакмицу против Широког Бријега, гдје су имали добре шансе које нису искористили. Нама је најважније да смо славили у Посушју и вратили самопоуздање. Наши квалитети које имамо у тиму су неупитни и надам се да ћемо их показати - оптимистично је закључио Борчев офанзивац Енвер Кулашин.

Одгођено у Добоју

У четвртом колу састају се, субота: Борац - Игман (17), Сарајево - Посушје (21). Недјеља: Тузла Сити - Слобода (17), Широки Бријег - Леотар (21). Слога - Зрињски (одгођено). Вележ - Жељезничар (играно у петак).

Премијер лига

1. Широки Бријег         3        2        1        0        4:1     7

2. Сарајево 2        2        0        0        7:3     6

3. Жељезничар    3        1        2        0        4:3     5

4. Слога     3        1        1        1        8:6     4

5. Борац     3        1        1        1        5:5     4

6. Зрињски 2        1        0        1        5:3     3

7. Вележ     1        0        1        0        1:1     1

8. Посушје 2        0        1        1        1:3     1

9. Леотар   3        0        1        2        2:9     1

10. Тузла сити     0        0        0        0        0:0     0

11. Игман   1        0        0        1        0:1     0

12. Слобода        1        0        0        1        0:2     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана