Борац нови прволигаш

Ведран Гајић
Борац нови прволигаш

Бањалука - Фудбалери Борца из Шамца нови су прволигаши Републике Српске, упркос поразу у 25. колу Друге лиге, група запад од Гомионице са 0:1.

Шамчанима је помогао пораз фудбалера Јединства из Жеравице који су изгубили од Текстилца са 1:2 и који су остали на 47 бодова. Њих на табели је “прескочила” екипа из Бронзаног Мајдана која сада има три бода мање од Борца. И ако би фудбалери Гомионице славили у посљедњем колу, а Шамчани изгубили, опет би Борац био шампион, пошто имају бољи међусобни скор. У првом дијелу сезоне Борац је на свом терену славио са убједљивих 6:0, док су у Бронзаном Мајдану играчи Гомионице у већ поменутом мечу славили са 1:0 захваљујући голу Бориса Малчића у 28. минуту.

Већ давно фудбалери Младости из Велике Обарске су обезбиједили пласман у прволигашком друштву, а они су у претпосљедњем колу групе исток у гостима убједљиво савладали Горицу са 4:0. Гости су питање побједника ријешили у првом полувремену када су повели са 3:0 захваљујући головима Комарчевића, Перића и Тодоровића, док је коначних 4:0 поставио Крезовић у 50. минуту.

Парови посљедњег 26. кола (недјеља, 27. мај, 17 часова): запад: БAЊAЛУКA: Напријед - Текстилац, ЖЕРAВИЦA: Јединство - Љубић, ТРН: Слога - Озрен, МЕЂЕЂA: Раван - Жупа Суперпетрол, БAЊAЛУКA: Крајина - Слога (С), БAЊAЛУКA: БСК - Гомионица, ШAМAЦ: Борац - Младост (ДС), исток: БРОДAЦ: Јединство - Горица, ВЕЛИКA ОБAРСКA: Младост - Јединство (БЧ), БРЧКО: Илићка 01 - Милићи, БОГУТОВО СЕЛО: Младост - Стакорина, ТРНОВО: Жељезница - Напредак, ВОЈКОВИЋИ: Фамос - Локомотива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана