Борац наставља перфектан низ

 Милан Зубовић
Борац наставља перфектан низ

САРАЈЕВО - Прво искушење на другом балон турниру Друге АБА лиге кошаркаши Борца имаће вечерас од 21 час против Горице, док их у преостала четири дана очекују утакмице против Спарса и Хелиоса.

Одличне партије из прошле сезоне као и са почетка ове сврстале су Бањалучане међу фаворите за највиши пласман, али тренер Зоран Кашћелан спушта лопту на земљу. “Црвено-плави” немају пораза ове сезоне, два пута славили су у регионалном такмичењу, три пута у Лиги БиХ, док хрватски представник нема побједе на Јадрану.

- Сезона се захуктава и чека нас много више утакмице него раније као и тежи противници. Сваки турнир је прича за себе и резултати са пређашњег немају пуно значаја јер форме екипа варирају. Остварили смо све побједе до сада, што је лијепо, али нас не смије успавати јер сада сви још више желе да нас надиграју. Нећемо много мислити о противницима, већ бити фокусирани на своју игру. Чека нас Горица која не биљежи добре резултате, али има искуства и може да буде веома опасна ако се мало потцијени. Уз то, промијенила је тренера, стигао је Владимир Крстић који ће донијети нову енергију и мотивацију - рекао је Кашћелан.

Занимљиво је да ће ово бити њихов први сусрет. Требало је да играју средином новембра 2020. године, али је Горица одустала од наступа на балону јер је имала много играча заражених вирусом корона па су Бањалучани уписали побједу службеним резултатом 20:0. Као и пред први овосезонски балон, Кашћелан и сада има проблема са саставом екипе.

- Срђан Гаврић и даље је повријеђен као и Немања Рељић на које не могу рачунати, али ће зато неки други момци добити прилику да се покажу у добром свјетлу. То је уједно и један од циљева клуба, односно развој младих играча. Одсуство њих двојице тешко на­м пада с обзиром на то да нас чекају три утакмице у пет дана и мало је времена за оправак. Ипак, како нама, тако и другима - додао је Кашћелан.

Други балон турнир ове сезоне одржава се у Сарајеву, а други меч Борац ће играти у четвртак против Спарса од 21 сат, док је трећи сусрет на распореду у суботу од 15 часова против Хелиоса.

Млађи Ледеј

Прво име Горице је Карло Уљаревић, а ту је искусни Анте Машић као и Дино Цинац те Иван Батур. Међутим, једно презиме привлачи већу пажњу, а то је Сет Ледеј, млађи брат Зека Ледеја који наступа за Партизан. Сет игра на позицији крилног центра и није братов калибар те није играо за неке познатије клубове, а у Горицу је стигао пред почетак ове сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана