Борац наставио поход на шампионску титулу: Седам бодова до циља

Дејан Марић
Борац наставио поход на шампионску титулу: Седам бодова до циља

БАЊАЛУКА - Фудбалере Борца још само седам бодова дијели од шампионске титуле чекане пуну деценију.

“Црвено-плави” блистају овог прољећа, у дербију 30. рунде су нанизали и Зрињски (2:1), теоретски осигурали нови излазак у Европу, па сада могу да размишљају и о пехару. У преостала три кола Бањалучанима треба седам бодова како би први прошли кроз циљ. Уз то, стигли су до финала Купа па није искључено да у Платонову стигне и историјска дупла круна.

Већ за викенд ученици Марка Максимовића иду на ноге неубједљивом Жељезничару (16. мај), што ће бити и најтежи испит за њих. Потом дочекују неугодни Тузла сити (23. мај), а завршна представа резервисана је за гостовање код препорођене Слободе (30. мај). Прије тога укрстиће копља са Сарајевом у финалу Купа (27. мај).

На папиру, распоред и није лак, међутим, треба имати на уму да је Борац у другом дијелу сезоне најбоља и убједљиво најефикаснија екипа лиге. У директном окршају са још увијек шампионским Сарајевом су славили са 2:0, на “Кошеву”. Добили су Широки Бријег, и Купу и првенству, док су у два окршаја са Вележом у Врапчићима ремизирали и изгубили.

Управо тај пораз је заправо једини овогодишњи кикс Бањалучана. Након тог дуела Максимовићеви ученици су одиграли 12 такмичарских сусрета од којих су добили 11.

- Презадовољни  смо урађеним. Примарни циљ је био Европа, њега смо остварили, али не желимо сада да станемо. Имамо два бода више од Сарајева, са њим играмо и финале Купа и сигурно је да је пред нама изазован пут. Па ипак, отворила нам се прилика за нешто више. Надам се да ћемо знати да је искористимо - изјавио је Александар Војновић.

И док Борац побјеђује, ривали посрћу и, по правилу, за то оптужују судије. Сарајлије су “бјежале” Бањалучанима 13 бодова, сада заостају два и на сва звона кукају како нови лидер има обилату помоћ људи у црном.

- На такве коментаре се не обазиремо. Гледамо само напријед. Сарајево је испустило велику предност и можда је боље да гледа у своје двориште, а не да кривца за киксеве тражи у неком другом - закључио је Војновић.

Поклон за Мулаомеровића

Дуел Борац - Зрињски игран је 11. маја, што је посебан датум у историји бањалучког клуба. Тог дана 1988. године “црвено-плави” су освојили Куп Маршала Тита па је тим поводом прије почетка дербија предсједник Борца Стојан Малбашић уручио дрес са бројем 33 Месуду Мулаомеровићу, првом човјеку бањалучког клуба у периоду од прије 33 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана