Борац најбоље сачувао за крај

Дејан Марић
Борац најбоље сачувао за крај

САРАЈЕВО - Кошаркаши Борца направили су велики, можда и пресудан корак ка пласману у плеј-оф Друге АБА лиге, пошто су у деветом колу регионалног надметања савладали неугодну Слободу резултатом 89:83.

Бањалучани су одиграли скромну прву, потом и трећу четвртину, али су најбоље сачували за крај. Одлучујући квартал су отворили серијом 13:2, преузели контролу меча, те тако ударили темеље шестог тријумфа на Јадрану.

Баш као и против Хелиоса на премијери сарајевског “мјехура”, ученици Драгана Николића “споро” су ушли у дуел, па су противнику дозволили да релативно лако дође до двоцифрене предности. Ужичани су након нешто више од шест минута игре водили 20:10, што је био аларм за узбуну и први тајм-аут “гостију”. Минут одмора је уродио плодом, раздрмао играче Борца који су заостатак експресно смањили на три поена, а на први одмор отишли са “минус пет” (19:24).

Била је то назнака боље игре Бањалучана у другом периоду, у којем је заблистао Александар Радукић. Са три везане тројке и полагањем “погурао” је свој тим ка вођству 30:27. Раиграо се потом Драшко Кнежевић, пратио га је и Никола Танасковић, што је било довољно за три корака предности на великом одмору (47:44).

И, као и у првој, Бањалучани су потпуно стали у трећој дионици. Олако су противнику препустили контролу игре и резултата, који је након 30 минута игре гласио 69:65 у корист Ужичана.

Па ипак, Борац се на вријеме “пробудио”. Кнежевић и Танасковић су наставили да “цијепају” мрежице, скупљали су асистенције и скокове, а придружио им се и Хејден Леско, за серију 13:2 на почетку одлучујућег квартала. До краја меча Слобода је смогла снаге да још једном запријети, али не и да преокрене ствари на паркету “Арене Хилс”.

Николићева чета трећи турнир завршава у суботу, окршајем са лидером Студентским центром (20 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана