Борац на прагу Друге АБА лиге

Милан Зубовић
Борац на прагу Друге АБА лиге

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб Борац заинтересован је за наступ у Другој АБА лиги идуће сезоне, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Руководство клуба из Бањалуке остварило је контакте са челницима регионалног такмичења који су им усменим путем понудили наступ, док би специјална позивница на адресу “црвено-плавих” требало да стигне након сједнице Скупштине АБА лиге заказане за 29. јун. Друга АБА лига идуће јесени кренуће са 12 клубова, по два из сваке државе бивше Југославије који су то право остварили на основу резултата из прошле сезоне, а уколико неки клуб одустане, његово мјесто биће попуњено давањем специјалне позивнице (вајлд кард). Већ сада је евидентно да ће два мјеста бити празна јер ће словеначка Рогашка одустати од наступа, а већ јој је ускраћена лиценца за наступ у националном првенству, док ће МЗТ Скопље у првој АБА лиги замијенити Приморску која такође има страховитих финансијских проблема. Једно мјесто скоро сигурно попуниће Бањалучани мада има још заинтересованих, међу којима су Младост из Земуна, Студентски центар из Подгорице те још неки црногорски и клубови из Сјеверне Македоније.

Уколико Борац добије специјалну позивницу идућег понедјељка, имаће одређени рок да се изјасни у вези са наступом мада се може очекивати да прихвати позив. Борац је прошле сезоне постао шампион Републике Српске и послије седам година вратио се у Лигу БиХ, док би сада могао да направи нови искорак. Евидентно је да ће то захтијевати много већи буџет од планираног, односно шири ростер јер ће играти на два фронта, као и у куповима Републике Српске и БиХ, тако да ће евентуалну понуду прихватити само ако обезбиједе довољно средстава, мада треба имати на уму да лига покрива велики дио трошкова. Наводно, контакти су већ успостављени са центром Стефаном Глоговцем који би могао да буде прво појачање.

Прва понуда

Информације да би Борац могао бити члан Друге АБА лиге први пут су се појавиле прије двије године, пред почетак друге сезоне другог разреда регионалног такмичења. Тада је остало само на интересовању, док би сада могло да се обистини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана