Борац на “Пецари” од сјаја до очаја, довољно за бод

Душан Репија
Борац на “Пецари” од сјаја до очаја, довољно за бод

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Имали су фудбалери Борца све у својим рукама на “Пецари”, водили са 2:0 и изгледали одлично на терену, а у финишу меча морали да спашавају бод против Широког Бријега (2:2) у дербију 20. кола Премијер лиге БиХ.

Тако ће “црвено-плави” морати још да чекају на побједу у Широком Бријегу гдје су посљедњи пут славили 2011. године. А чинило се да ће прекинути пост. Борац је у вођство дошао у 8. минуту када је капитен Стојан Врањеш постигао 12. гол у сезони, а шест минута касније предност дуплирао Зоран Милутиновић. Екипа Бранислава Крунића у потпуности је контролисала игру до краја полувремена и чинило се да домаћи немају превише шанси у наставку. Ипак, све се промијенило. Широки је заиграо много одлучније о агресивније, а Борац није успио да пронађе одговор. Марко Перван је смањио на 1:2, а Виктор Ангелов у 69. минуту поставио коначан резултат иако су домаћи до краја потпуно доминирали и у надокнади времена имали прилику за потпуни преокрет. 

Бањалучани су остали на трећем мјесту, а и у идућем колу играју дерби јер дочекују лидера Сарајево. Ову утакмицу пропустиће дефанзивци Марко Јовановић и Синиша Дујаковић који су добили “парне” жуте картона.

Премијер лига, 20. коло: Вележ - Звијезда 09 2:0, Радник - Жељезничар 0:0, Сарајево - Тузла сити 6:2, Челик - Зрињски 0:2, Слобода - Младост 0:0, Широки Бријег - Борац 2:2. Пласман: Сарајево 39, Жељезничар 36, Борац 36, Зрињски 34, Тузла сити 34, Радник 30, Вележ 28, Широки Бријег 28, Младост ДК 18, Слобода 18, Челик 16, Звијезда 09 8.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана