Борац м:тел још није заокружио тим за наредну сезону: За Европу и СЕХА потребна појачања

Синиша Котараш
Борац м:тел још није заокружио тим за наредну сезону: За Европу и СЕХА потребна појачања

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борац м:тела окитили су се петом титулом шампиона БиХ и поново ће наступити у Европи, у оквиру ЕХФ Европског купа, који је донедавно игран као Челенџ куп.

Бањалучани би требало да крену од другог кола квалификација, а с обзиром на то да су у протеклих мјесец остали без неколико стандардних првотимаца, требаће им бар два искусна играча. Екипу је за сада појачао тандем из требињског Леотара Александар Милићевић и Владо Драганић, док директор клуба Владимир Бранковић најављује још потписа у наредних неколико дана. Све се, каже, ради у договору с тренером Мирком Микићем и члановима Управног одбора.

- Мислим да ми и сада имамо добру, младу екипу, спремну да се равноправно са осталим ривалима упусти у борбу за бодове. Ипак, за Европу нам треба још неколико играча и у наредним данима ће све у вези са играчким кадром бити много јасније. Лично, надам се да ћемо ускоро бити јачи за два квалитетна рукометаша, чија имена из разумљивих разлога не могу да откријем док не буде постигнут коначни договор - поручио је Бранковић.

Постоји велика вјероватноћа да се Борац поново појави у Регионалној СЕХА лиги, јер су челници овог такмичења заинтересовани да на паркету виде некадашњег првака Европе и освајача Купа ИХФ. И Бањалучани се надају наступу на регионалној сцени, али за то морају да још појачају тим.

- Уколико ипак будемо играли СЕХА лигу, онда ћемо свакако морати да ангажујемо још неко појачање, али о томе ћемо разговарати тек ако то буде и званично. Међутим, јасно је да ми сами, без подршке државе и града, не можемо ништа. Морате знати да су све екипе које играју СЕХА лигу државни пројекти, тако да ми без Владе Републике Српске немамо шта да тражимо у том друштву. Не желимо да будемо, као што је то рекао предсједник Саша Кондић, “канта за набијање” и да срамотимо и клуб и град и државу - категоричан је Бранковић.

Није тајна да Бањалучани имају одређена дуговања према играчима, али Бранковић каже да и у том сегменту има одређених помака.

- Доста проблема нам је, баш као и свима осталима, направила пандемија вируса корона. Међутим, треба знати да ми ниједном играчу нисмо смањили уговор или плату. Управни одбор се максимално потрудио да пронађе потребна средства, па сада играчима дугујемо двије плате. Очекујемо ових дана да од града добијемо средства за други и трећи квартал ове године, чиме бисмо санирали комплетан дуг према играчима и стручном штабу - закључио је Бранковић.

Куп БиХ

Једна од одлука Управног одбора РС БиХ је и да се заврши такмичење за Куп БиХ у којем Бањалучани бране трофеј.

- Још нисмо добили ништа званично, али би завршница Купа требало да се одигра у августу. Нама су, без обзира на играчке промјене, амбиције остале исте, поготово што смо ми актуелни освајачи Купа. Ривали су нам квалитетне екипе, али сам оптимиста и вјерујем да ће побједнички пехар остати у Бањалуци - каже Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана