Борац без највећег појачања иде на ноге Слободи

Дарко Пашагић
Foto: ФК Борац Бања Лука

БАЊАЛУКА- Пред сусрет петог кола Премијер лиге у коме ће у суботу од 17 часова у Бановићима бити гост тузланске Слободе Борац је добио највеће појачање у овом прелазном року, Николу Нинковића, који ће бити потпуно спреман за сва искушења тек за неких двадесетак дана.

Овај фудбалер каријеру је започео у Партизану, а потом га је пут одвео у Италију, гдје је играо за Кјево, Ђенова, Емполи, Асколи и Брешу. Прошлу сезону је наступао за новосадски Пролетер, а на Градски стадион је стигао као слободан играч.

- Нинковић је одрадио први тренинг и тестирања. Није спреман 100 одсто, али његови квалитети су неспорни. То је играч који је играо у Серији А, промијенио неколико клубова, дао гол једном Милану. Јасно је о каквном се игралу ради, али мора да прође припреме од три недеље да би био на нивоу који ми од њега очекујемо - казао је Лалатовић.

Долазак Нинковића не значи и крај активности у прелазном року када је у питању Борац. У складу са тржиштем и могућностима, уколико се укаже прилика Бањалучани ће довести бар још једно појачање.

- Волео бих да доведемо још једног бржег играча, попут Енвера Кулашина који би правио разлику. Да ли ћемо успјети или не видећемо. Морам похвалити управу, а проблем је у играчима. Други клубови им дају више. Неки нису хтели доћи у Борац за исте паре које имају у Србији. Они ово сматрају иностранством. Тражили су бар 10 одсто више, то је за нас доста пара и нисмо имали могућности да им изађемо у сусрет – наставио је Лалатовић.

Пред меч са Тузлацима атмосфера у екипи је добра и тренер Бањалучана је убијеђен да ће његовио изабраници дати свој максимум.

 - Сигурно нас чека тешка утакмица. Зашто тешка, па гледајте ми смо изгубили од Сарајева, а Тузла Сити их је побиједила, а опет одиграла неријешено са Слободом. Овдје свако сваког може да победи. Биће неизвесна утакмица, јер ни они не играју на свом терену. Можда нам то буде мала олакшавајућа околност. Нама ће можда више одговарати да кроз пас игру пробамо доћи до доброг резултата. Морамо бити чврсти да би дошли до нове победе  - додао је Лалатовић

У осталим сусретима петог кола састају се: субота: Слобода - Борац (17 часова), Посушје - Слога (Д) (17,30), Жељезничар - Тузла сити (21), недјеља: Игман - Сарајево (17,30 часова), играно у петак касно послијеподне Леотар - Вележ, Зрињски - Широки Бријег одгођено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана