Боља игра у нападу води Борац у финале

Душан Репија
Боља игра у нападу води Борац у финале

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела имају лијепу шансу да се пласирају у финале првенства БиХ, али их вечерас чека тешких 60 минута у Грачаници (19 часова).

 

 

 

Предност од четири гола (24:20) није превелика, али је свакако угодна залиха и ставља домаће под притисак да од прве минуте морају да “гањају” резултат. Без обзира што имају солидан резултат, “црвено-плави” су свјесни да их очекује велика борба и врела атмосфера с обзиром да је Грачаница и у Бањалуци имала подршку стотињак навијача.

- То је чар ове огре, једва чекамо утакмицу. Сигурно је да смо и са понеким голом предности више могли путовати на гостовање, с обзиром да смо у посљедњих пет минута направили неколико грешака, које нас надам се, неће скупо коштати. Прије прве утакмице говорио сам да сам задовољан било каквом побједом, тако ни разлика од четири гола није мала - рекао је тренер Борца Мирко Микић, који ни у овом мечу неће моћи да рачуна на Деана Шешића.

Брзоплетости у финишу првог меча коштале су Борац још комотније ситуације, па је акценат у ових неколико дана био на поправљању грешака. Дешавало се неколико пута ове сезоне да Бањалучабми врате противника у игру у тренуцима када могу да преломе утакмицу, баш као против Извиђача у финалу Купа БиХ.

- Имали смо  неколико неозбиљних потеза који се сигурно неће понављати. Стварали смо отворене ситуације, али је реализација била прилично лоша. Сигуран сам да не можемо два пута поновити такво издање у овом сегменту - рекао је Микић.

Игра у одбрани цијеле сезоне је заштитни знак Борца, а један од кључних људи за чврстину бедема испред одличног Бојана Љубишића је Стефан Миљковић.

- Очекујемо позитиван резултат и у реваншу. Нећемо бранити предност, идемо на још једну победу. Верујем да смо научили лекцију и да нећемо олако правити грешке као што је знало да нам се дешава - рекао је Миљковић.

Рукометаши Слоге покушаће да понове партију из четвртфинала у Високом, јер само таквом игром могли би да надокнаде минус два из Добоја против Извиђача (27:29). Добојлије су врло озбиљно схватили ову утакмицу, па су послије прве утакмице кренули пут Макарске на мини припреме и изолацију пред меч сезоне.

Хамидовић није проблем

Најбољи стријелац Премијер лиге Дино Хамидовић постигао је осам голова у Бањалуци, али Мирко Микић каже да неће имати посебну тактику против њега.

- Он је момак који је играма стекао огромно самопоуздање и који ће свакој екипи дати много голова. Битно је да спријечимо остале играче Грачанице да се разиграју. У првој утакмици имали смо неочекивано много проблема на десном крилу, што не смије да се понови - рекао је Микић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана