Боксерски клуб Славија 1961 коначно добио просторије за тренинг: Одскочна даска за будуће асове

Дарко Пашагић
Боксерски клуб Славија 1961 коначно добио просторије за тренинг: Одскочна даска за будуће асове

БАЊАЛУКА - Боксерски клуб Славија из Бањалуке основан 5. априла 2018. године за трећи рођендан добио је најљепши могући поклон - клупске просторије, које се смјештене у атомском склоништу у близини некадашњег кина “Козара”.

Иако су их на коришћење добили још од прошлог сазива Скупштине града Бањалука у њих су ушли половином прошлог мјесеца и за веома кратко вријеме од неугледног простора направили су 120 квадратних метара, који ће представљати одскочну даску за будуће асове ринга.

- У просторије смо ушли прије неких двадесетак дана и биле су у катастрофалном стању. Сви чланови клуба, од наших боксера, чланова њихових породица, уз нас наравно из Управе клуба смо прионули на посао и резултати су више него видљиви. Сада ће полазници наше школе бокса, али и остали такмичари имати на располагању савремену салу са комплетном опремом и мини-теретаном, што ће им бити добра полазна основа за постизање добрих резултата - нагласио је предсједник и тренер Славије 1961 Божидар Пејаковић.

Некадашњи ас ринга је рекао да ће ово сигурно представљати велики искорак за све у клубу, а поготово за најмлађе такмичаре.

- До сада су наши боксери први додир са рингом имали практично на првом мечу, али више неће бити тако. Остало нам је да сада поставимо још ринг и сала ће бити у потпуности спремна. Све би то требало да буде готово до средине маја, а потом је планирано да одржимо и спаринг меч са Боксерским клубом Локомотива из Загреба чиме би ове просторије биле званично и отворене. Постоји могућност да веома брзо скокнемо до Словеније, одакле смо добили позив БК Марибор чији је тренер Игор Рашић, који је поријеклом из ових крајева. Тамо би имали спаринг меч са њиховим боксерима - наставио је  Пејаковић.

Један од првих циљева челника бањалучког клуба биће омасовљење школе бокса.

- Сада у клубу тренутно имамо двадесетак активних чланова, од којих је половина већ имала деби на рингу, а неки су сакупили већ и позамашан број мечева. Наша жеља је да у наредним мјесецима, најкасније до почетка наредне школске године бар удвостручимо број чланова и то највише са узрастом од 14 до 16 година. Осим мене са њима ће радити још двојица тренера Слободан Јекић и Марио Алексић - додао је Пејаковић.

Такмичења

Од почетка године такмичари Славије 1961 наступили су у Лиги Републике Српске и на до сада једином одржаном турниру Премијер лиге. До краја јуна боксере бањалучког клуба очекују још појединачна првенства Републике Српске и БиХ у конкуренцији школараца, кадета и младих. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана