Бојан Рађеновић, лијево крило Борца: Пролазимо Олимпијакос

Синиша Котараш
Бојан Рађеновић, лијево крило Борца: Пролазимо Олимпијакос

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела пријатно су прошле године изненадили одличним наступима у оквиру Челенџ купа па се сада, када "црвено-плави" играју много јаче такмичење - Куп ЕХФ, од њих очекују слични резултати.

Први ривал Бањалучана је грчки шампион Олимпијакос, а у редовима Борца влада неподијељени оптимизам и убјеђење да ће се управо они радовати коначној побједи у двомечу са Атињанима. То је за "Глас Српске" и потврдио лијево крило Бојан Рађеновић који је у припремном периоду са лакоћом решетао противничке мреже.

- Спремни смо за овај двомеч иако, нажалост, нисмо имали много информација о Олимпијакосу, поготово није било видео-материјала. Ипак, скаутирали смо их колико смо могли, а податке о њима смо добијали од наших рукометаша који играју у Грчкој, те преко приватних канала. И то нам је доста помогло, тако да имамо увид у снагу ривала. Знамо да је грчка лига чврста, утакмице оштре и праве мушке и спремни смо и да се и "потучемо" ако треба. Шалу на страну, чека нас озбиљан и квалитетан противник - рекао је Рађеновић.

Према његовим ријечима, комплетан играчки кадар убијеђен је у позитиван исход двомеча са Грцима иако знају да им неће бити нимало лако.

- Верујем у своју екипу и очекујем повољан резултат који ће нам омогућити да у реваншу седам дана касније изборимо пласман у друго коло. Грци су познати као ватрени навијачи, знамо да нам неће бити лако, али сам сигуран да ће наши навијачи направити још бољу атмосферу. Што се Олимпијакоса тиче, краси их тимска игра, без претераног искакања појединаца. А ако бих неког морао да издвојим, онда је то њихов тандем средњих бекова који су моторна снага тог тима - нагласио је Рађеновић.

Током припремног периода Борац је одиграо доста контролних утакмица које су послужиле да се екипа још боље уигра, а Бојан Рађеновић је искочио као први стријелац "црвено-плавих".

- Те припремне утакмице су се базирале на трчању и физичкој припреми и ми смо у том сегменту заиста спремни. Истовремено, кроз утакмице смо се уигравали јер ипак имамо неке играчке промене у односу на прошлу сезону. Што се моје игре тиче, настојао сам да одиграм што боље, првенствено у одбрани, како бих могао да истрчим што више полуконтри и контри. Изгледало је то прилично добро, али су ипак пријатељске утакмице једно, а званични мечеви друго - каже Рађеновић.

Уколико елиминишу Олимпијакос, Бањалучани ће у другом колу за противника имати румунски Темишвар.

- Апсолутно сам убеђен у наш пролаз, да нисам, не ­бих ни ишао у Грчку. Што се тиче Темишвара, то је већ много озбиљнији противник, у то не треба ни сумњати. Али, идемо ми корак по корак, прво да савладамо Грке, па ћемо причати о Румунима - закључио је Рађеновић.

Град прискочио у помоћ

Директор РК Борац м:тел Владимир Бранковић потврдио је да су Бањалучани обезбиједили 38.000 КМ неопходних за одигравање обје утакмице, те да ће у петак отпутовати за Атину.

- Захваљујући граду Бањалука те нашим спонзорима и пријатељима обезбиједили смо потребна средства и идемо да одиграмо ту утакмицу и, по могућности, побиједимо. Уз екипу ће ићи и четири члана управе који ће сами сносити своје трошкове - истакао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана