Бојан Љубишић о Свјетском првенству у Египту за “Глас Српске”: Навијам за Петка, Шара ме одушевљава

Синиша Котараш
Бојан Љубишић о Свјетском првенству у Египту за “Глас Српске”: Навијам за Петка, Шара ме одушевљава

БАЊАЛУКА - Прослављени голман Бојан Љубишић истакао је да још нико није показао своју праву снагу на Свјетском првенству у Египту и да тек у другом кругу очекује да на паркету види стварни квалитет фаворита за највиши пласман.

Након што су у четири групе одиграни мечеви трећег кола, познато је првих 12 репрезентација које су избориле пласман у наредну фазу, а искусни чувар мреже Борац м:тела каже да није било неких изненађења.

- Једино што бих могао да издвојим јесте селекција Русије са нашим Велимиром Петковићем на клупи. Искрено, мало ко је од њих очекивао баш овакве игре. Надали смо се да ће Петко донијети одређене позитивне помаке, али ово ни највећи оптимисти нису могли да предвиде и желим да догурају што даље - поручио је Љубишић коментаришући за “Глас Српске” дешавања на Свјетском рукометном првенству у Египту.

Сјајни чувар мреже, наравно, посебну пажњу поклања голманима, за које има само ријечи хвале.

- Свака им част, посебно овим искуснијим, који су се показали као најбољи у својим селекцијама. Предњаче ови најискуснији и не дјелује да ће се ускоро одлучити да оду у пензију. Посебно сам одушевљен Данијелом Шарићем, који је најбољи доказ да голмани дуго трају - рекао је популарни Ханс.

Говорећи о екипама које су прошле у други круг, Љубишић је потврдио да су досадашњи резултати, бар када су у питању групе Е, Ф, Г и Х, очекивани.

- Французи су брзо заборавили на неуспјех у двобоју са Србијом, одиграли су на искуство и вјерујем да су поново један од најозбиљнијих кандидата за медаљу. Шведска, иако ослабљена, игра добро, баш као и Египат, и оба ова тима видим у борби за полуфинале. Ту је и Португалија, која расте из године у годину и очекивао сам да савладају Исланд. Отишли су као први у групи у другу фазу, пренијели четири бода и сигурно је да размишљају о полуфиналу - казао је најбољи спортиста Републике Српске за 2019. годину.

Што се тиче самог првенства, Љубишић истиче да му је од самог старта све чудно, као да није у питању смотра најбољих рукометаша на планети.       

- Комплетно првенство, од самог почетка, прилично је чудно и то у буквално свим сегментима. Од услова у којима се игра, без присуства публике и новинара, без свега онога што је нормално за велика такмичења попут овог у Египту. Играчи и тренери сједе у хотелима без прилике да се прошетају, виде нешто ново и друже се, што је једна од најљепших ствари на оваквим шампионатима. Необично је и да су на самом старту двије репрезентације одустале, па су дошле замјене, а онда се догоди и да Зеленортска острва уочи трећег кола оду кући. Надам се само да је то све када су неприлике у питању - казао је Љубишић.

Операција неизбјежна

Поуздани голман Бањалучана повриједио се у реванш мечу осмине финала ЕХФ купа против Бесе, када су му страдали предњи укрштени лигаменти десног кољена.

- Тренутно се осјећам много боље, ходам без помоћи штака, али је операција ипак неопходна. Радим код куће неке вјежбе које су ми дозвољене и једва чекам када ће се све то завршити, па да се вратим међу стативе - поручио је љубимац навијача Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана