Богољуб Зељковић, потпредсједник Борца: Стварамо екипу за велика дјела

Дарко Пашагић
Богољуб Зељковић, потпредсједник Борца: Стварамо екипу за велика дјела

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Борца Богољуб Зељковић вјерује да ће "црвено-плави" у наредној сезони успјети да по трећи пут освоје титулу првака БиХ и да ће послије двије године Бањалучани поново играти у квалификацијама за Лигу шампиона.

Великан из Платонове први пут је шампион БиХ постао 2011. године, а онда се на нову титулу чекало цијелу деценију. Сигуран је да сада неће бити тако, јер је Борац са новим тренером Ненадом Лалатовићем и сарадницима знатно освјежио тим. Темпераментни стручњак имаће деликатан посао да осам новајлија уклопи у систем за кратак период, а ако све успије, сигурно ће Борац бити један од претендената на сам врх.

- Жеља нам је да у наредној сезони вратимо титулу на Градски стадион, да нападнемо дуплу круну, али и да на међународној сцени направимо искорак. Могу да кажем да нас је и срећа погледала приликом жријеба. Прво Б36 Торшавн са Фарских острва, а ако прођемо, играмо са бољим из дуела Фола Еш (Луксембург) - Тре Фиори (Андора). Реално екипе по мјери, али морамо бити и те како опрезни - нагласио је Зељковић.

Европску премијеру за наредну сезону Борац ће имати 7. јула на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи.

- Нажалост, госте са Фарских острва нећемо моћи угостити на Градском стадиону, јер неће бити завршено постављање траве, а ако прођемо прво коло, слична ситуација биће и у другом. Према садашњим прогнозама, нова травната подлога биће употребљива тек почетком августа, што значи да бисмо на Градском стадиону европску утакмицу могли гледати тек ако прескочимо прва два ривала - наставио је Зељковић и потврдио да ће Борац домаће утакмице у првенству играти на стадиону "Млакве" у Новом Граду.

У односу на прошлу сезону, екипа Борца је доста промијењена. Црвено-плави дрес већ је обукло осам играча, од којих је раније само један био члан бањалучког клуба. Вратио се Горан Закарић, а нови чланови постали су Бењамин Татар, Момчило Мркаић, Милан Спремо, Никола Андрић, Марко Гајић, Недељко Пишчевић и Дарко Лазић. Посљедњих дана се спекулише да би на Градски стадион могао да се врати Стојан Врањеш, али и да дође доскорашњи фудбалер Сарајева Дарко Бодул.

- Са Врањешом и Бодулом није нико разговарао и они нису у нашим плановима. Што се тиче новајлија, Закарић, Татар, Мркаић и Спремо имају пасош БиХ, док су остала четворица странци. Тако да уз Доналда Молса сада имамо пет иностраних играча, колико их може и бити у записнику. Још су у току преговори са српским фудбалером Николом Нинковићем, али су све мање шансе да постане наш члан - рекао је Зељковић.

Фудбалери Борца у суботу су отпутовали на припреме у словеначке Зрече, гдје ће остати 12 дана и одиграти четири контролна меча. Први ривал је новосадска Војводина, а овај дуел игра се данас од 18 часова.

- Фудбалери ће у Словенији имати идеалне услове за рад, али и адекватне ривале.  Наредних дана, у договору са шефом стручног штаба Лалатовићем, видјећемо да ли ћемо тражити још неко појачање, али вјерујем да и ова екипа може остварити све оно што смо планирали у наредној сезони - додао је Зељковић.

Јуниори

Пред јуниорима Борца, који су били шампиони у Омладинској премијер лиги БиХ, велики је испит - наступ у квалификацијама за Омладинску лигу шампиона. Ко ће бити противник Бањалучана у првом колу биће познато 25. августа, када ће се обавити жријеб. Први мечеви се играју 6. и 7. септембра, а реванши су седам дана касније.

- Поносни смо на успјех наших јуниора, који су донијели титулу на Градски стадион. Очекујемо да се и на европској сцени прикажу у правом свјетлу, али и да доста играча из ове екипе наредних година буде окосница првог тима - нагласио је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана