Бобан Георгиев, нови фудбалер Бањалучана, за “Глас Српске”: Понуду Борца прихватио сам без двоумљења

Г.С.
Бобан Георгиев, нови фудбалер Бањалучана, за “Глас Српске”: Понуду Борца прихватио сам без двоумљења

БАЊАЛУКА - Дошао сам у велики клуб, који има дугу и успјешну традицију и у бившој држави, а сада је на мени да се што прије уклопим у нову средину те да што прије изборим мјесто у стартној постави.

Рекао је ово за “Глас Српске” млади репрезентативац Македоније Бобан Георгиев, ново појачање Борца, који игра на позицији лијевог крила.

- Имао сам стварно доста понуда, али када је стигла конкретна из Бањалуке, нисам се ни тренутка двоумио. Борац је клуб који је био прволигаш у бившој држави, сигурно један од најбољих у БиХ и овдје ћу сигурно имати доста прилике да напредујем - нагласио је 23-годишњи Георгиев.

За њега ће м:тел Премијер лига бити нови изазов у каријери, али очекује да брзо покаже све своје вриједности и квалитете.

- Искрен да будем, не познајем добро саиграче, али вјерујем да ћу се веома брзо уклопити. Гдје год сам до сада играо, брзо сам се уклапао и очекујем да то буде и у Бањалуци. Први утисци о граду су веома позитивни и вјерујем да ће све бити како сам планирао. Знам да у овој лиги играју двојица мојих другова из млађих репрезентативних селекција Македоније. То су Виктор Ангелов у Широком Бријегу и Константин Чешмеђијев у Вележу. Са њима често контактирам и сазнао сам неке основне ствари о премијерлигашкој конкуренцији - наставио је Георгиев.

Иако му је уговор са бившим клубом Радником из Сурдулице истекао, он је редовно тренирао с његовим играчима, а посљедњих двадесетак дана радио је самостално.

- Вјерујем да сам добро физички спреман и да ћу веома брзо достићи жељени ниво форме, а на стручном штабу је да процијени када ћу моћи да будем у конкуренцији за први тим. Знам да неће бити нимало лако да се изборим за мјесто у стартној постави, али се изазова не бојим - рекао је овај играч који је поникао у скопском Металургу, а прије Радника бранио је боје Брегалнице из Штипа и Силекса из Кратова.

Његов нови клуб, Борац у овом првенству има велике планове, а циљ је да се умијеша и у борбу за титулу.

- Надам се да ћу моћи да помогнем “црвено-плавима” да испуне све зацртано, али и можда да превазиђемо планирано. Зашто не бисмо освојили не само један него и више трофеја - додао је Георгиев који је уговор са Борцем потписао до краја сезоне уз могућност да послије тога сарадња двију заинтересованих страна буде настављена.

Рио Аве

Фудбалере Борца 17. септембра на Градском стадиону очекује сусрет другог кола квалификација за Лигу Европе против Рио Авеа, а Георгиев се нада да ће бити у комбинацији за овај сусрет.

- Не треба да трошимо пуно ријечи на њих, јер је јасно да је португалска лига далеко квалитетнија од такмичења на простору бивше Југославије. Међутим, нема предаје, поготово што смо домаћини. Ако заиграм на том мечу, обећавам да ћу дати све од себе да прођемо даље - рекао је Георгиев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана