Блокиран рад савеза КС БиХ

Милан Зубовић
Блокиран рад савеза КС БиХ

Бањалука - Чланови Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ из Републике Српске замрзли су свој статус у овом тијелу, сазнаје “Глас Српске”.

Тиме је практично блокиран рад савеза и ниједна одлука не може бити донесена у наредном периоду јер нема кворума, а да би нека одлука била валидна, за њу морају гласати по два од три члана из сва три народа који чине УО, а из Српске то су Борис Спасојевић, Горан Цвикић и Дана Муминовић. Наводно, они не желе да учествују у раду тијела те беспотребно троше енергију све док савез не буде постављен на здраве ноге. Прије свега, очекују нову сједницу Скупштине која је требало да буде одржана још 2016. године, али је стално била пролонгирана.

Пошто још није одређен датум почетка такмичења у свим селекцијама под окриљем КС БиХ, питање је кад ће одлука бити донесена јер не постоји довољан број чланова за гласање. Комесар такмичења требало би да предложи календар такмичења који би потом требало да потврди Управни одбор, а када ће се то десити, из ове перспективе је врло тешко рећи. Према неким информацијама, састанак Управног одбора биће одржан идуће седмице, мада је и то под великим знаком питања.

Осим чланова из Републике Српске, Управни одбор остао је и без Сеје Букве који је поднио оставку, а на његово мјесто доћи ће прослављени кошаркаш Мирза Телетовић који је потврдио интересовање.

- На приједлог Кошаркашког савеза Кантона Сарајево и Нихада Селимовића, пристао сам да будем кандидат за Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ. Уколико тај приједлог прође на Скупштини савеза, од новембра, по систему ротације, требало би да будем и предсједник КС БиХ, што ће ми бити велика част и задовољство, али и одговорност, јер кошарку у нашој земљи треба да вратимо на мјесто гдје јој и припада - навео је Телетовић.

Није јасно да ли ће овај потез некадашњег репрезентативца БиХ значити и крај његове играчке каријере јер се још није званично изјаснио о томе. Од марта ове године нема клуб након што је добио отказ у Милвоки Баксима. Крилни центар (33) имао је проблема са повредом кољена и емболијом.

Судије нису плаћене

Осим проблема у Управном одбору који су само један дјелић стања у КС БиХ, проблем наводно постоји и са судијама из Републике Српске којима нису плаћене надокнаде за прошлу сезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана