Блиједо издање фудбалера Борца у Сјеверној Ирској: Ако је за утјеху, горе не може

Синиша Котараш
Блиједо издање фудбалера Борца у Сјеверној Ирској: Ако је за утјеху, горе не може

БЕЛФАСТ - У 95 година дугој историји фудбалери Борца одиграли су у Белфасту вјероватно једну од својих најлошијих утакмица. Први меч другог кола квалификација за Лигу конференција завршен је побједом шампиона Сјеверне Ирске од убједљивих 4:0, а Бањалучани, када се све сабере, могу још и да буду задовољни иако су сада само на корак од елиминације из Европе.

Истина, има још да се одигра и реванш, наредног четвртка на Градском стадиону од 20 часова, али ће актуелним првацима БиХ требати истинско чудо и побједа од пет голова разлике да би изборили пласман у треће коло.

И стратег Бањалучана Марко Максимовић, био је након меча у Белфасту видно утучен и разочаран, истакавши како неке ствари у самој екипи не штимају онако како би требало.

- Заиста немам коментар на ово што нам се догодило. Наше издање је било стварно срамно, не знам, можда има и неких разлога за ово. Али, дефинитивно је да постоје неке ствари које морамо да ријешимо. И, то ћемо и да урадимо, али унутар куће - истакао је разочарани Максимовић.

Млади стручњак на клупи Борца није могао да објасни ни лошу игру свог тима и то у сегментима у којима су “црвено-плави” требали да буду најјачи.

- Заиста невјероватно, у неким стварима које смо прије одрађивали добро и на позитиван начин, дјеловали смо као почетници, као да то никада нисмо играли. И дефинитивно је ово један од најтежих момената у мојој каријери након којег остаје горак укус у устима. Видјећемо како ћемо даље, овако, заиста смо се осрамотили - додао је Максимовић. 

Иако, гледајући голу статистику, Бањалучани нису били баш толико инфериорни да би доживјели резултатски дебакл, јасно је да Борац није био ни сјенка оног тима који је савладао румунски Клуж.

Оно што је позитивно, јесте чињеница да им је огромна већина навијача, и поред пораза, упутила ријечи подршке уз наду да је у реваншу 29. јула могуће и да се деси то жељено чудо.

У недјељу са Леотаром

Неће Бањалучани имати превише времена за анализу дебакла у Белфасту јер их већ у недјељу, од 21 час, на Градском стадиону очекује утакмица другог кола Премијер лиге против требињског Леотара. Овај меч требао је да се игра у Требињу али је на молбу Борца домаћинство замијењено како би “црвено-плави” тим имао бар мало времена да се одмори од пута у Сјеверну Ирску и утакмице са Линфилдом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана