БЛ волеј домаћин “Трофеја Бањалуке”

Милан Зубовић
БЛ волеј домаћин “Трофеја Бањалуке”

Бањалука - Шести турнир “Трофеј Бањалуке” биће одигран у суботу и недјељу, а организатор БЛ волеј најавио је да ће квалитет екипа бити већи него што је то раније био случај.

Први меч одиграће БЛ волеј и италијански клуб Фрате, који се такмичи у Серији Б (субота, 14 часова), а од 16 сати на програму је дуел словеначког Шемпетера и Осијека. Друго коло на распореду је истог дана, када ће снаге одмјерити Осијек - Фрате (18) и БЛ волеј - Шемпетер.

Треће коло биће играно у недјељу и састаће се Фрате - Шемпетер (10) и БЛ волеј - Осијек (12). Према ријечима тренера Радмиле Марковић, која се вратила на клупу Бањалучанки овог љета, биће ово добар показатељ да виде колико су напредовале током посљедњег мјесеца од када су почеле припреме.

- На турниру у Илиџи биле смо друге и задовољне смо тим успјехом, те вјерујемо да ћемо и сада направити искорак у форми и до почетка регионалне МЕЛ лиге отклонити недостатке и уиграти оно што смо замислили - изјавила је Марковићева.

Спортски директор Драшко Маџар вјерује да имају квалитетну екипу и да ће достојно представљати град у регионалном такмичењу.

- Задржали смо костур екипе од прошле сезоне, који смо надоградили са неколико играчица. Раније смо кренули са радом да бисмо имали довољно времена да се уиграмо јер нас чакају тешки изазови - казао је Маџар.

Једно од великих појачања је и повратак Милице Ивковић, која је прије двије сезоне наступала за бањалучки тим, а поред ње, ту су још Милица Шорак и Украјинка Оља Уљенко.

- Лијепо је поново се вратити у Бањалуку, гдје сам играла четири године. Ово је најбоља екипа коју смо икада имали и моћи ћемо успјешно парирати свим тимовима у МЕЛ лиги, а видје ћемо каква ће бити ситуација у ЦЕВ купу - истакла је Ивковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана