Бивши ас Црвене звезде помагаће Рудар Приједору: Са Савићем стиже и Марин

Дарко Пашагић
Бивши ас Црвене звезде помагаће Рудар Приједору: Са Савићем стиже и Марин

БЕОГРАД - Млади 32-годишњи стручњак Борис Савић у сљедећој сезони биће шеф стручног штаба Рудар Приједор, а са њим у град на Сани стићи ће и прослављен фудбалер Марко Марин.

Планирано је да бивши њемачки репрезентативац и доскорашњи члан Црвене звезде дође у Приједор чим ситуација са пандемијом вируса корона буде нормализована.

- Марко и ја смо дуги низ година веома добри пријатељи и изразио је жељу да допутује у Приједор и састане са са челницима клуба. Он би требало да помаже “рударима” у вези са трансфером талентованих играча у иностранство, али и у неким другим стварима. Договорено је да приликом доласка у Републику Српску садашњи фудбалер Ал Ахлија из Саудијске Арабије посјети и бањалучки Борац - нагласио је Савић.

Бивши стратег Јединства из Жеравице, Звијезде 09, београдског ИМТ-а, који је једно вријеме био помоћни тренер у кипарском Алки Ороклинију, нагласио је да се са Приједорчанима брзо договорио.

- Контакти су успостављени прије десетак дана и најважније је да су се њихове и моје амбиције поклопиле, а то је да покушамо “рударе” наредне сезоне увести у Премијер лигу. Још је прилично рано говорити о томе када ћемо почети са припремама, али најважније је да је добар дио екипе остао на окупу. Вјерујем да заједничким снагама Рудар Приједор можемо вратити у елиту БиХ - рекао је Савић, који је од 2012. до 2014. године био играч овог клуба.

Драго му је што ће сарађивати са неколико фудбалера, који су му били саиграчи из тог времена.

- Ту су голман Немања Петровић, искусни Маринко Растока и садашњи капитен Немања Пекија. Сигурно је да долазим у Приједор чим ситуација буде нормализована, да разговарам са управом о евентуалним појачањима. Чланови Борца више нису некадашњи Приједорчани Демир Јакуповић и Зоран Милутиновић и било би одлично да их доведемо. Међутим, о томе је још рано причати - додао је Савић.

Успјех са ИМТ-ом

Послије одласка из Звијезде 09 Борис Савић је преузео београдски ИМТ. До тренутка прекида шампионата тим из Раковице био је убједљиво први на табели са 11 бодова предности испред другопласираног ОФК Београда и тако је обезбиједио пласман у Прву лигу Србије.

*****

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана