Бити или не бити за Крупу и Радник

С. К.
Бити или не бити за Крупу и Радник

БАЊАЛУКА - У грчевитој борби за опстанак фудбалери Крупе и Радника, екипа које дијеле посљедње двије позиције на табели, одмјериће снаге данас од 15.55 часова у кањону Врбаса, а само побједник ће задржати шансе да се и у наредној сезони такмичи у друштву најбољих.

Састав домаћих налази се у доброј форми коју, на њихову жалост, не прате одговарајући резултати. Уз то, против њих је и традиција која каже да до сада у 13 утакмица против Бијељинаца нису забиљежили ниједну побједу. Чак 11 је завршено неријешено, а Радник је славио у два меча.

- За нас је свака утакмица овог прољећа била квалификациона, стално смо имали императив победе, а тада је најтеже да се игра. Ипак, одиграли смо овај део сезоне заиста добро и по учинку смо чак пети на табели. Међутим, просули смо јесенас превише бодова и зато смо ту где јесмо. И нама и Раднику су бодови преко потребни па очекујем борбену, можда не толико лепу, утакмицу и свакако нашу победу. Знамо да традиција није на нашој страни, али оне и постоје да би се рушиле - рекао је капитен Крупе, искусни дефанзивац Милош Каришик.

С друге стране, Радник се налази у серији од осам утакмица без побједе, што је бијељинског премијерлигаша и довело на зачеље табеле.

- Иако идемо на побједу, нама би и бод одговарао јер имамо још двије утакмице код куће. Кажу да је традиција на нашој страни, али ја се тиме не бавим. Пораз од Слободе у Бијељини оставио је велики траг на нама и надам се да ће екипа то ипак превазићи. Мене више брине велики број повријеђених играча, њих чак седам, од којих четворица неће моћи да наступе против Крупе. Али то не смије да буде изговор, учинићемо све да искористимо то Крупино “морање” и увећамо свој бодовни салдо - нагласио је тренер Радника Владо Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана