Бимал Јединство и Младост наставили гдје су стали 2019. године: Брчко остаје град одбојке

Душан Репија
Бимал Јединство и Младост наставили гдје су стали 2019. године: Брчко остаје град одбојке

БРЧКО - Титуле шампиона БиХ биће у Брчком још најмање годину дана пошто су одбојкашице Бимал Јединства баш као и њихове мушке колеге из Младости продужили доминацију.

Тежи посао имале су “принцезе” којима су ривалке из БЛ Волеја бациле рукавицу као никада до сада, али су послије пораза у Бањалуци смогле снаге да два пута славе на домаћем терену и 14. пут постану шампионке. Капитен Жана Драгутиновић спортски је честита Бањалучанкама на искораку који су направиле, те подвукла да је ово била најтежа финална серија откако је она у клубу.

- Оне су одлично одиграле тај први меч и искрена да будем мало су нас изненадиле. Осјећале смо притисак и знале да ће друга утакмица бити пресудна. Када смо је ријешиле у нашу корист некако смо знале да је то то, што се и испоставило у трећој утакмици. Пресрећна сам због успјеха на који смо на неки начин навикнуте, али са друге стране, само ми знамо колико је тешко поново се доказивати - рекла је Драгутиновићева.

У истом дану посао су завршили и одбојкаши, који су у два меча без већих проблема изашли на крај са Домаљевцем. Гости су додуше повели са 1:0 у другој утакмици, али су се момци Бранка Мишића уозбиљили и идућа три сета ријешили у своју корист. Сасвим довољно за седму титулу у низу не рачунајући прошло првенство које је одлуком ОС БиХ завршено без побједника под плаштом пандемије вируса корона.

- Осјећали смо током цијеле сезоне да нам је нешто неправедно одузето и сигурно је да смо имали мотив више. Радили смо поштено, били фокусирани све вријеме и успјели да вратимо пехар у наше витрине. Када сезону завршите без пораза титула мора да буде заслужена иако су нас ривали нешто више мучили мало више него претходних сезона - рекао је капитен Младости Алмир Чоло.

Иако су до трофеја стигли исти дан, због пандемије и мјера које су већ дуго на снази изостала је заједничка прослава титуле два најуспјешнија брчанска колектива.

- Момци су нам као и увијек били велика подршка. Добри смо пријатељи, виђамо се скоро свакодневно, међусобно се бодримо и врло сам срећна што су и они потврдили доминацију - нагласила је Драгутиновићева.

Повратан на евро сцену

Најбољи женски и мушки клубови били су ускраћени наступа на међународној сцени у сезони 2020/21. због добро већ поменуте одлуке ОС БиХ да не прогласи шампионе, али сада више не постоје препреке да се Брчаци врате тамо гдје припадају. Како сада ствари стоје, оба клуба наступиће у квалификацијама за Лигу шампиона, а постоји шанса да се понов врате у регионалну МЕВЗА лигу иако још ништа није дефинисано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана