Бијељинци брусе форму у Србији

Дарко Пашагић
Бијељинци брусе форму у Србији

БИЈЕЉИНА - Послије Борца и Крупе и трећи премијерлигаш из Републике Српске бијељински Радник отпутовао је на припреме на Златибор, гдје ће боравити девет дана и за то вријеме одиграти три контролна меча.

Међу путницима, који су се нашли у аутобусу за Србију, била су 23 фудбалера. То су голмани Далибор Козић, Самед Хоџић и Далибор Митровић, те играчи Ненад Никић, Иван Шуберт, Мустафа Шукиловић, Саша Новаковић, Небојша Бабић, Лука Вински, Миливоје Лазић,  Недим Мекић, Стефан Јањић, Никола Попара, Павле Сушић, Фарук Гогић, Јован Мотика, Владимир Брадоњић, Кенан Шарић, Даниел Јовић, Велибор Ђурић, Бојан Митровић, Махир Карић и Сеид Зукић.

- Задовољан сам досадашњим током припрема и надам се да ћемо у истом ритму наставити и на Златибору, где стварно постоје оптимални услови за рад. Планирано је да оне дане када не играмо утакмице имамо по два тренинга, а у дане утакмица по један и то лаганији. Први ривал већ данас ће нам бити Слога из Пожеге, 13. јула играмо против суботичког Спартака, а четири дана касније противник нам је Инђија - рекао је тренер Бијељинаца Славко Петровић.

Међу 23 путника су тројица новајлија. Бабић је већ потписао уговор са Радником, док су офанзивни везни Бојан Митровић и десни бек Вински на проби.

- То су млади играчи који треба да се докажу. Марковић је поникао у ОФК Београду, а Вински је стигао из хрватског Карловца 1919. Очекујем да нам се на Златибору прикључи још неколико играча, који ће бити на проби и ако задовоље са њима ћемо потписати уговор. У овом тренутку приоритет нам је да ангажујемо левог бека, јер смо дефицитарни на тој позицији - наставио је искусни стратег Бијељинаца, који је недавно именован и за тим менаџера овог клуба.

По садашњој ситуацији Радник ће бити играчки много слабији него прошле сезоне, јер су редове семберског премијерлигаша већ напустила осморица фудбалера Лука Билобрк, Милош Симоновић, Славиша Радовић, Алем Мерајић,  Шевко Окић, Милош Плавшић, Кенан Делић и Марко Деспотовић.

- Верујем да и ова екипа играча, која је остала на окупу може да се бори за горњи део табеле, што је циљ Радника у сваком шампионату. Најважније је да они напуне батерије, добро се спреме до старта првенства и онда нам не може нико ништа - додао је Петровић, који није хтио да коментарише неодлазак на припреме Демира Пеце.

Пецо

Стандардни везни фудбалер Радника Демир Пецо није се нашао међу путницима за Златибор, иако је био редован у досадашњем дијелу припрема.

- Веома близу сам одласка у иностранство, али још не бих желио да причам о новом клубу док то не буде готова ствар. Вјерујем да ће се то десити у наредних пет, шест дана - нагласио је Пецо, који уговор са Бијељинцима има до јуна наредне године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана