Бијељина 14. година уз трку

Д. Р.
Бијељина 14. година уз трку

БИЈЕЉИНА - Једини град, уз оне који су у имену бициклистичке трке "Београд - Бањалука", а који је прешао сав пут са организаторима и по 14. пут ће угостити караван, је Бијељина.

Центар Семберије ове године биће циљ прве етапе која креће из Београда и стартно мјесто друге до Власенице, а градоначелник Мићо Мићић подвлачи да баш ова трка има велики значај како за Бијељину, тако и Републику Српску. Долазак такмичара из више од 30 земаља свијета и караван који броји око 400 људи права је прилика за домаћине да покажу своје право лице и представе гостима оно у чему су најбољи.

- Драго нам је што смо и 14. годину заредом дио трке која је гледајући учеснике скоро сама свјетска елита. Потрудићемо се да нашим суграђанима осим трке понудимо много садржаја као што су културно-забавни програм и дјечије трке, а свакако нам је велика част да поново угостимо људе из свих крајева Европе и свијета. Учествовали смо у организацији са 15.000 марака и обезбиједили преноћишта за дио гостију, а све детаље око организације већ годинама усаглашавамо са људима који воде трку - рекао је Мићић.

Прва етапа (22. април) погодоваће спринтерима јер је од Београда до Бијељине раван терен, док ће дан касније од Бијељине до Власенице преко Лопара, Угљевика и Зворника бициклисти бити на највећем искушењу, а због конфигурације стазе предност ће имати момци који се боље сналазе на брду.

- Бициклисти ће за четири дана превести скоро 750 километара, што је заиста пуно, али нисмо имали избора јер желимо да удовољимо свим градовима који хоће да угосте караван. Бијељина је уз нас од почетка, у тренуцима када је мало ко вјеровао у будућност трке, тако да смо изузетно захвални градоначелнику и његовим сарадницима. Ове године трка ће бити много занимљивија гледаоцима јер ће прије самог финиша прве етапе група возити кругове ужим центром Бијељине што је само по себи спектакл - рекао је директор трке Владимир Куваља.

И одржавање овог догађаја као и сви остали у Српској, али и великом дијелу свијета у директној је вези са вирусом корона.

- Због обима посла морамо да се припремамо као да ће трка бити одржана када је планирано (22.- 25. април). Ипак, пратићемо сва упутства ресорног министарства и Владе Републике Српске, што је на крају крајева обавеза не само нас него свих спортиста и грађана. Уколико процјене буду да одржавање трке није безбједно, помјерићемо је за неки други термин, али у овом тренутку нема назнака за тако нешто - рекао је Куваља.

Лопаре пролазни циљ

Другу годину заредом пролазни циљ биће у општини Лопаре чије су власти подржале трку. Тако ће бициклисти у другој етапи проћи кроз ову општину, а с обзиром на захтјева терен, можда ће баш километри кроз Лопаре одлучити носиоца жуте мајице. Представници општине изразили су жељу да буду домаћини једној екипи, а то ће највјероватније бити репрезентација Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана