Бициклистичка трка "Београд - Бањалука" окупља такмичаре из 30 земаља

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Међународна бициклистичка трка "Београд–Бањалука", која ће бити одржана од 3. до 7. септембра, окупиће више од 250 учесника из 30 земаља.

Трка ће се одвијати у четири етапе. Прва етапа, планирана за 4. септембар, биће вожена од Београда до Бијељине, друга од Бијељине до Власенице, трећа од Брчког до Теслића и четврта од Прњавора до Бањалуке.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је ово 14. трка, те да је требало да буде одржана у априлу, али је због ванредних околности изазваних вирусом корона одгођена за септембар.

"За отказивање трке учесници нису хтјели да чују, квалитет пријављених екипа никад није био бољи, него ове године, што само говори колики значај овај догађај има међу такмичарима из цијелог свијета", изјавио је Куваља на конференцији за новинаре.

Он је додао да о томе најбоље говори чињеница да се за трку пријавило 34 екипа, док је могуће учешће њих 25.

Куваља је напоменуо и да ће трка бити одржана уз све препоручене мјере против ширења вируса корона, те да ће такмичари морати да имају негативан тест на вирус корона.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да је ова трка већ постала традиционални спортски, али и туристички догађај, те честитала организаторима што су одржали континуитет, али и квалитет у организацији.

"Ове године се налазимо у мало специфичнијим условима, те немамо прилику за одржавање пратећих спортских догађаја, али ће свакако бити прилика да покажемо наш спортски, али и туристички потенцијал, те да учврстимо везе и добру сарадњу са Србијом", навеа је Давидовићева.

Она је изразила задовољство што трка сваке године привлачи све већи број екипа, те додала да ће овај спортски догађај и даље имати подршку ресорног министартсва, јер промовише Републику Српску у најљепшем свјетлу.

Подршку одржавању трке дали су и представници општина и градова кроз које бициклисти пролазе - начелник Прњавора Дарко Томаш, начелник Теслића Милан Милићевић, те шеф одсјека за спорт у Одјељењу за друштвене дјелатности у градској управи Бијељине Боро Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана