Бициклисти БСК-а без премца у Српској

Д.Р.
Бициклисти БСК-а без премца у Српској

БАЊАЛУКА - Бициклисти бањлаучког БСК-а доминирали су на првенству Републике Српске јер су освојили три од могуће четири златне медаље на хронометру.

Сениорски шампион постао је Давор Тубић, јуниорски Сергеј Максимовић, а у категорији млађих кадета најбољи је био његов брат Срђан Максимовић. У конкуренцији кадета славио је Стефан Пејановић из бањалучког Самита.

- Прошле и ове сезоне смо показали да се враћамо тамо гдје смо годинама били. Имамо најталентованију екипу не само у Српској и БиХ него и много шире, тако да очекујем да ћемо се врло брзо вратити на трон и у сениорској конкуренцији. Без обзира што из градске касе добијамо мизерних 3.000 КМ годишње боримо се и  увјерен сам да ћемо стићи до циља. БСК је увијек био перјаница бициклизма и тако ће бити поново - рекао је спортски директор клуба Владимир Куваља.

На аутодрому у Залужанима трке су уједно бодоване и за шампионат БиХ, а Бањалучани су и ту били при самом врху. Браћа Максимовић су постали шампиони, док се Тубић окитио сребрном медаљом. Сутра је на програму друмска трка, а програм почиње у 11 часова такође у Залужанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана