Без обећаних средстава споран крај полусезоне

Синиша Котараш
Без обећаних средстава споран крај полусезоне

БАЊАЛУКА - Предсједник Управног одбора Рукометног клуба Борац м:тел Саша Кондић тврди да ће се екипа наћи у крајње незавидној ситуацији уколико у што скорије вријеме не буду испуњена обећања државних институција.

Према његовим ријечима, актуелном освајачу Купа БиХ и тренутном лидеру Премијер лиге под знаком питања је завршетак јесење полусезоне као и одигравање другог дијела првенства.

- Благо речено, финансијско стању у клубу је заиста критично. Велики проблем представља нам чињеница да нам сви нови спонзорски уговори, као и они обновљени, са реализацијом крећу од јануара наредне године, што нас је довело у крајње тешку и неизвјесну ситуацију јер нам је под знаком питања наставак функционисања као и одигравање четири посљедње утакмице јесење полусезоне - категоричан је Кондић.

Нагласио је да највећи проблем лежи у томе што многобројна обећања државних институција још нису реализована, а велико је питање када ће бити.

- Надамо се да ће сва обећања до краја ове године бити остварена јер ако не буде тако, не смијем помислити шта би се све могло десити. Имали смо честе контакте са одговорним, постоје чврста увјеравања да ће обећања бити испуњена и та средства планирали смо у буџет па немам другог избора него да вјерујем да ће на крају све бити у најбољем реду - казао је Кондић.

Бањалучани су посљедњих дана узбуркали рукометну јавност у БиХ жалбом на утакмицу против Грачанице јер се показало да један играч овог клуба није имао право наступа.

Жалба је на крају одбијена, али у Борцу тврде како неће даље инсистирати на томе.

- Већ смо постигли одређени ефекат јер је РС БиХ покренуо детаљне контроле у свим клубовима. Нећемо се жалити на одлуку комесара јер је ЕХФ на основу наше прве жалбе покренуо поступак, тако да нема потребе да било шта даље “таласамо” - закључио је први човјек Борац м:тела.

Борац ће у марту обиљежити велики јубилеј, 70 година постојања, и у клубу се увелико припремају за то.

- Борац м:тел је синоним и спортски бренд Бањалуке и припремамо велику прославу коју су овај клуб и град заслужили. Жељели смо да направимо наставак већ постојеће монографије, али то ће морати да сачека нека боља времена - истакао је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана