Беса много јача него прије осам година

Душан Репија
Беса много јача него прије осам година

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борац м:тела играће против Бесе Фамгас из самопроглашеног Косова у трећем колу ЕХФ Европа купа, одлучено је жријебом у Бечу.

Први меч на распореду је 12. децембра када ће Бањалучани гостовати, а реванш је седам дана касније у Бањалуци. Интересантно, Борац је прије осам година играо против истог ривала у првом колу Купа ЕХФ и у два меча није имао никаквих проблема, јер је уписао двије убједљиве побједе - 31:22 у Бањалуци и 32:22 у самопроглашеном Косову. Међутим, Беса је од тог момента до сада значајно напредовала, о чему свједоче и двије убједљиве побједе против Босне из Високог у другом колу овог такмичења (32:20, 36:18). Тренер Бањалучана Мирко Микић још се није детаљно упознао са ривалом, али је успио да прикупи основне информације.

- За сада су нам релативна непознаница осим ових резултата са Босном. То је најсвјежије што имамо. Знамо да им је Никола Прце главни играч. Он сигурно неће бити у екипи која нема амбиције и сигурно није јефтин. Тренер им је Шпанац Хуан Лопез, који је уједно и селектор самопроглашеног Косова, а играчи Бесе чине добар дио те репрезентације. Неће нам сигурно бити лако, али се надам да ће прије свега све протећи у најбољем реду и зашто не, да прођемо даље - рекао је Микић.

Бивши играч Борца Харис Буљина имао је прилику у дресу Босне да осјети каквим квалитетом располаже Беса, а сигурно ће све његове информације доста олакшати припрему Бањалучанима.

- Нису њихове двије убједљиве побједе баш реална слика, јер смо ми имали проблема са вирусом корона и непосредно пред ове мечеве смо изашли из изолације. Било је перипетија приликом путовања, чекали смо у Тирани седам, осам сати, тако да је све то утицало на резултат. Међутим, они су прилично јака екипа, Прце и пивот Кастриот Јупа 50 одсто тима. Играју брзо, имају добра проток лопте, а доста голова су нам дали из контри и полуконтри. Вјерујем да ће бити неизвјестан двомеч - рекао је Буљина.

Директор Борца Владимир Бранковић одбацио је могућност да једна екипа буде домаћин оба меча, те нагласио да је приоритет обезбиједити услове како би утакмице прошле у најбољем реду.

- На мени је да обезбиједим екипи све што је потребно за сигуран пут тамо, као и да ривалу осигурам све потребне услове у Бањалуци. Вјерујем да ће тренер спремити тактику и не сумњам да ћемо се добро представити - рекао је Бранковић.

Парови

Зона 1: Иштад (Шведска) - Талин (Естонија), Нева (Русија) - Тенакс Добеле (Летонија), Горење (Словенија) - Кокс (Финска), Берхем (Луксембург) - Инсигнис (Аустрија), Ферлах (Аустрија) - Драмен (Норвешка), Полва Сервити (Естонија) - Дукла (Чешка), Хафнарфјордур (Исланд) - Робе Зубри (Чешка), Гранитас (Литванија) - Повашка Бистрица (Словачка). Зона 2: Машека (Бјелорусија) - Саратов (Русија), Спорт Тото (Турска) - ЦСМ Букурешт (Румунија), Донбас (Украјина) - Анталијаспор (Турска), АЕК (Грчка) - Приштина (Тзв. Косово), Грачаница (БиХ) - Холон Јувалим (Израел), Беса Фамгас (Тзв. Косово) - Борац (БиХ), Парнас Соволу (Кипар) - Минаур (Румунија), Анортозис (Кипар) - Беикос (Турска). Побједници ће обезбиједити наступ у осмини финала, а те утакмице на програму су фебруару 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана