Бањалука поново прича о фудбалу

Синиша Котараш
Бањалука поново прича о фудбалу

БАЊАЛУКА - Само два изгубљена бода у претходних шест кола вратили су осмијех на лице фудбалерима Борца.

Позитивна атмосфера осјећа се и међу навијачима и симпатизерима, јер је прича о фудбалу поново незаобилазна у кафићима, канцеларијама, јавном превозу... 

Народу је довољно мало да буде срећан и то се на овом примјеру јако добро види.

Позитивни помаци у организацији клуба, долазак неколико провјерених појачања и, што је најважније, све боља игра вратили су публикуна стадион, што је играчима дало додатну снагу и мотив.

Тренер Бранислав Крунић срећан је због свега тога, јер из богатог играчког искуства зна да нема љепшег осјећања него дати гол и прославити га пред пуним трибинама. 

- Било нам је потребно мало времена да посложимо коцкице и почнемо играти онако како екипа по индивидуалном квалитету заиста може. На срећу, брзо смо прегрмјели период адаптације, серија побједа дошла је у правом моменту и без обзира на посљедњи реми у Добоју код Какња, морамо бити задовољни трећом позицијом. Посебно ми је драго што је публика препознала наш труд и рад, јер је много љепше играти пред пет, шест хиљада гледалаца, него пред скоро празним трибинама. Осјети се позитивна атмосфера у граду и надам се да можемо наставити у овом ритму - рекао је Крунић.

Фудбалерима је дао вољно до четвртка, а онда почиње операција "Зрињски".  

Мостарци у Бањалуку долазе послије репрезентативне паузе, а уколико би Борац успио да слави, не само да би остао у врху, него би побјегао Зрињском на пет бодова у борби за мјеста која воде у Европу. 

- Претходна пауза нам није наштетила, наставили смо тада са добром серијом која је била плод квалитетних мини-припрема у Термама Чатеж. Сада нам је потребна регенерација јер се већ осјети умор од тешких терена. Имамо прилично стару екипу, па ће мојим искусним играчима добро доћи десетак дана предаха. Три кола су до краја, али размишљамо само о Зрињском. Они ће сигурно бити мотивисани јер је Младен Жижовић сјео на њихову клупу, али ја желим да од Бањалуке направимо тврђаву из које нико неће моћи да однесе бодове. Вјерујем да ће публика доћи у још већем броју и да јој нећемо остати дужни - казао је Крунић.

 

Рано за причу о појачањима

Тренер Борца није био рад да превише прича о евентуалним промјенама у тиму у јануарском прелазном року.

- Природно је да их буде у сваком прелазном року, некад мање некад више. Знамо шта нам недостаје, али је прилично тешко пронаћи адекватно рјешење. Хајде прво да што је боље могуће финиширамо јесен, па онда причамо о појачањима - рекао је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана