Бањалука домаћин прва два кола Регионалне боксерске лиге: Славија циља плеј-оф и домаћинство финала

Дејан Кондић
Славија циља плеј-оф и домаћинство финала
Foto: Велибор Трипић | Славија циља плеј-оф и домаћинство финала

БАЊАЛУКА - Боксерски клуб Славија данас и сутра биће домаћин два кола Регионалне боксерске лиге. Поред домаћина у дворани у кампусу такмичиће се и сарајевски Жељезничар, Никшић, Марибор, Задар, Скопље, као и четири екипе из Србије, Сомбор, Лозница, Нови Пазар и београдски Раднички.

Како су у само неколико дана прошли пут од гашења до повратка на регионалну сцену, тренер домаћих Владан Кљајић истиче да је било јако мало времена за припрему боксера, али вјерује у добар резултат. 

- Момци су спремни. Подсјећам, за кратко вријеме је одлучено да Славија наступи у елити, јер се десет година не такмичимо на овом нивоу. Наш мотив је улазак у плеј-оф - закључио је Кљајић.

Предсједник Организационог одбора Далибор Петковић наглашава да је Славија успјела у град на Врбасу да доведе више од 100 такмичара. 

- Првог дана такмичења биће одржано 35 борби. У суботу је на програму још 17 финалних. Хвала Влади Републике Српске, кабинету градоначелника и Ненаду Боровчанину, предсједнику Боксерског савеза Србије. Обећавамо спектакл - поручио је Пет-ковић. 

Предраг Бартула, регионални супервизор и делегат на такмичењу, појашњава да ће се лига играти по турнирском систему и додао да ће наредни турнир бити одржан у Никшићу, трећи у Скопљу, а четврти у Србији, али још није прецизирано у којем граду. 

- Побједници првог дана наступиће и сутра. Турнирски систем такмичења је прилагођен да свако наступа са сваким, а побјед-ници ће увијек имати прилику да на сваком турниру наступе по два пута. Наш циљ је да Бањалука буде домаћин и завршног турнира - рекао је Бартула. 

Један је од боксера који ће представљати Славију је и Лео Цвитановић. Овај борац, који је прошле године наступао за бијељински Радник, истиче да му је част што ће наступати за бања-лучког великана. 

- Овдје су поникли многи шампиони попут Марјана Бенеша и Антона Јосиповића. Циљ је борба за титулу. Сваки догађај биће два кола и имаћемо прилику да одрадимо два меча, уколико по-биједимо у првом колу. Наступам у полутешкој категорији до 80 кила. Очекујем добре мечеве - истакао је Цвитановић.

Домаћи скоцкали добар тим

Боје Славије у овој сезони неће бранити само Бањалучани. Руко-водство клуба у кратком периоду од новог "рађања" успјело је да формира респектабилан тим. 

- Дали смо прилику двојици момка из Бањалуке, четворици из Источног Сарајева, тројици из Бијељине. Цвитановић може до-нијети побједу Бањалуци - истакао је Бартула.

Сви борци имаће прилику да осјете барут великих мечева и да се спреме за оно што их у будућности очекује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана