Banjalučku desetku by Balans + 7. септембра у Бањалуци трчаће и Оливера Јевтић, Бојана Бјељац и Осман Јунузовић

Агенције
Banjalučku desetku by Balans + 7. септембра у Бањалуци трчаће и Оливера Јевтић, Бојана Бјељац и Осман Јунузовић

Ноћна трка „Banjalučka desetla by Balans+”, која је заказана за суботу 7. септембра у 19 часова у бањалучком парку „Младен Стојановић”, окупиће на једном мјесту рекреативце, љубитеље забаве, али и бројне елитне тркаче из региона.

Наиме, долазак на ову трку најавила су позната тркачка имена, међу којима ћемо на старту трке на 10км поново видјети најбољу дугопругашицу Србије и свјетску вицешампионку Оливеру Јевтић, првакињу Хрватске у маратону Бојану Бјељац, те првака Босне и Херцеговине у маратону Османа Јунузовића.

Оливера Јевтић на стази у Бањалуци, покушаће да обори прошлогодишњи рекорд, када је тријумфовала на 1. Бањалучкој десетки, претрчавши дионицу од 10 км за 33:15 минута.

Њима ће се на старту придружити и репрезентативац Србије Милош Малешевић, као и бх. репрезентативци Луција Кимани и Белмин Мркановић, а ово су, наравно, само неки од врхунских спортиста који ће трчати бањалучким улицама током „Banjalučke desetke by Balans +”, која је централни догађај дводневне спортско-забавне манифестације „Vivia Run&More Park”, заказане за 7. и 8. септембар у бањалучком парку „Младен Стојановић”.

Организатори трке подсјећају да су пријаве и даље отворене, те да се сви заинтересовани за неку од трка још увијек могу пријавити за учешће путем званичног сајта организатора www.runandmore.org.

- Било да сте професионалци или рекреативци, ноћну трку са слоганом “у_кругу_најбољих забиљежите у ваше планере, јер вам се пружа изузетна прилика да трчите заједно са најелитинијим тркачима из цијеле регије. Помјерите своје границе, оборите старе и постигните нове личне рекорде - стоји у позиву организатора.

„Banjalučka desetka by Balans +”  трчаће се у женској и мушкој конкуренцији, а награде за обје категорије су: 1. мјесто - 600 КМ, 2. мјесто - 500 КМ, 3. мјесто - 400 КМ, 4. мјесто - 300 КМ, 5. мјесто - 200 КМ  и 6. мјесто - 100 КМ. Награђени ће бити и најбржа Бањалучанка, односно најбржи Бањалучанин, који ће добити SportVision поклон бон у вриједности од 200 КМ.

У склопу манифестације „Vivio Run&More Park”, поред ове трке, трчаће  и Sberbank 5K Bizz Up Run тимска трка на 5км, „Centrum Family Run” трка у дужини од 2км  и забавне трке „Nektar Kul Run”.

Организатори друге по реду манифестације „Vivia Run&More Park” су маркетиншка агенција Support MC из Бањалуке, Атлетски клуб Бања Лука и Run&More Community, који су организатори и овогодишњег RMC полумаратон-а и 2. „Run&More Weekend” фестивала, који су одржани од 19-21. априла у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана