Бањалучки рукометаш сели са југа на сјевер Европе: Дворшек одвео Мијатовића у Кокс

С. К.
Бањалучки рукометаш сели са југа на сјевер Европе: Дворшек одвео Мијатовића у Кокс

БАЊАЛУКА - Бивши рукометаш Борца Срђан Мијатовић напустио је Шпанију и постаће нови играч најбољег финског клуба Кокс из Рихимакија, градића удаљеног око 60 километара од Хелсинкија.

Мијатовић је, дакле, крајњи југ Европе замијенио крајњим сјевером, а најзаслужнији за то је бивши тренер Бањалучана Борис Дворшек, који је недавно сјео на клупу двоструког узастопног учесника Лиге шампиона.

- Дворшек је тражио бека са ових простора, чуо је да бих ја могао да добијем исписницу без обештећења, назвао ме и буквално смо за дан све завршили. Договорили смо двогодишњу сарадњу уз опцију продужетка уговора за још једну годину и ја сам презадовољан. Радујем се што ћу поново сарађивати са тренером код којег сам добио шансу да заиграм у европској утакмици, против Веспрема, и надам се да ћу испунити његова очекивања - истакао је Мијатовић.

Иако је са шпанским Пуенто Хенилом имао уговор на још једну сезону, млади Бањалучанин је ипак промијенио средину.

- Клуб је смањио буџет, а нови тренер ми је јасно ставио до знања да ће прилику дати домаћим играчима. Било је неких контаката са екипама из Шпаније, али ништа конкретно, па сам без размишљања пристао на коректну понуду из Финске - појаснио је Мијатовић.

Његов нови клуб је 11 пута био шампион Финске, а четири пута заредом побједник је Балтичке лиге.

- Прошле године су играли групну фазу Лига шампиона, али су у тренутку прекида првенства били на трећем мјесту и због тога ће наступити у ЕХФ купу. У клубу су још репрезентативац Србије Иван Мошић, те Давор Басарић и Ђорђе Ђекић, тако да нећу имати проблема са прилагођавањем на нову средину - закључио је Мијатовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана