"Бањалучка пивара" помаже спортским клубовима широм Српске: Подршка Леотару и Херцеговцу

ГС
КК Леотар
Foto: Бањалучка пивара | КК Леотар

БАЊАЛУКА – "Бањалучка пивара" је компанија која је опредјељена да буде одговорна према цјелокупној локалној заједници, а у склопу тога велики дио заузима подршка спорту и спортским клубовима широм Републике Српске.

Зато је  потписала уговор о сарадњи са херцеговачким спортским колективима  КК Леотар и РК Херцеговац и пружила им пуну подршку у реализацији њихових спортских циљева, тако да ће ове клубове  „красити боје" новог бренда Бањалучке пиваре „Бањалучког пива".

- Настојимо да будемо компанија која пружа подршку цјелокупној друштвеној заједници, широм Републике Српске, у области спорта, културе, музике и различитих врста пројеката од значаја за развој и унапређење тих области. Драго нам је што смо у могућности да пружимо подршку и спортским клубовима из Херцеговине попут КК Леотар и РК Херцеговац. Надамо се да ће ови клубови, уз нашу подршку и у бојама нашег "Бањалучког пива", наставити да нижу успјехе и промовишу спорт Републике Српске и ван граница наше земље - изјавио је генерални директор Бањалучке пиваре Илија Шетка.

КК Леотар је основан 1974. године и један је од најуспјешнијих спортских колектива, са запаженим спортским резултатима у свим такмичарским селекцијама. Основни циљ за текућу сезону је обезбјеђење статуса премијерлигаша, а истичу и колико им је значајна подршка коју су добили.

- Веома смо захвални компанији "Бањалучка пивара" која је, у овој веома тешкој години, у којој се многи спортски клубови боре за голу егзистенцију и опстанак, препознала наш клуб као некога кога вриједи подржати у борби за наставак свог битисања и учешће у реномираном такмичењу, каква је Премијер лига БиХ у кошарци. Њихова подршка нам је од великог значаја и потрудићемо се да својим резултатима оправдамо њихова  очекивања - изјавио је Александар Вујић, предсједник КК Леотар Требиње.

Рукометни клуб Херцеговац је од свог оснивања, 2008. године до 2019. године редовно наступао у 1.лиги Републике Српске. У овој години, РК Херцеговац акценат ставља на озбиљну организацију омладинског погона, а у Клубу наводе да ће им подршка, у ванредним околностима, омогућити да остваре зацртан циљ.

- Захваљујући људима из компаније, који имају слуха за младе и њихове потребе, билећки рукометаши ће у текућој сезони носити опрему са симболима "Бањалучке пиваре". Управа и тренери клуба, веома задовољни постигнутом сарадњом, настојаће да унаприједе рад, на начин да се Општина Билећа и "Бањалучка пивара" на сваком мјесту представе у најбољем свјетлу. У овим условима није било лако наћи спонзора за опрему, али разумјевање и предусретљивост људи којима смо се обратили је нешто сто се не среће сваки дан и заслужује посебну пажњу. Стога смо захвални компанији "Бањалучка пивара" и запосленима, добрим људима великог срца - изјавио је предсједник клуба Милош Кулаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана