Бањалуци највише оцјене за организацију џудо купа “Стеван Марковић”

Душан Репија
Бањалуци највише оцјене за организацију џудо купа “Стеван Марковић”

Бањалука - Џудо куп “Стеван Марковић”, који је по 13. пут организовао Џудо клуб Бањалука, остаће упамћен по тријумфи Крајине у укупном пласману, али и сјајном угођају у дворани “Борик”.

Више од 500 учесника из 12 земаља Европе такмичили су се на четири татамија, а организатори су се потрудили да све буде на највишем нивоу. Направили су амбијент на каквом би им могла позавидјети и велики свјетски турнири. Први пут на нашим просторима коришћени су ЛЕД дисплеји, на којима је врло прецизно исписано ко и када се такмичи, па је турнир завршен у рекордном року, без губљења времена.

Осим домаћина, чији се резултати не убрајају у коначан пласман, најбољи утисак оставили су такмичари бањалучке Крајине, који су скупили 62 бода, 46 су освојили џудисти Фамоса из Источне Илиџе, а бод мање Младости из Котор Вароша.

Успјешни су били и млади руски џудисти из клуба Турбостројитељ, у којем је џудом почео да се бави предсједник Русије Владимир Путин, јер су имали стоодстотан учинак - два такмичара два злата.

- Највише нам значи што смо од представника свих клубова добили највишу оцјену за организацију. Мислим да смо помјерили границе у том сегменту. Подијелили смо и 14 пехара за најбоље такмичаре и такмичарке по категоријама. Посебно сам срећан што смо наставили сарадњу са нашим пријатељима из Русије, који су послали два такмичара, иако је требало да и они буду дио екипе која је отпутовала на припреме у Јапан - рекао је предсједник ЏК Бањалука Зоран Ћуп.

Чланови овог клуба требало би у мају идуће године трећи пут да учествују на турниру у Санкт Петербургу и додатно учврсте побратимске везе са Турбостројитељем, на чијем челу је Михаил Рахљин, син Путиновог учитеља Анатолија.

Генерални покровитељ турнира у Бањалуци, већ традиционално, је био српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
 

 

500
џудиста учествовало на турниру

62
бода освојили џудисти Крајине

12
земаља имало своје представнике

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана