Немања Билбија за "Глас Српске": Гол за Мостар и моју породицу

Дарко Пашагић
Немања Билбија за "Глас Српске": Гол за Мостар и моју породицу

МОСТАР - Уколико се фудбалери Зрињског пласирају у групну фазу Лиге конференције, највеће заслуге за то припашће сигурно Немањи Билбији, који је у првој утакмици плеј-офа голом у 89. минуту донио предност Мостарцима од 1:0 пред реванш са Слованом.

"Племићи" су свих 90 минута, ношени сјајном подршком са трибина стадиона "Под Бијелим бријегом", атаковали на гол Словака, стварали шансе, а каква је то доминација била најбоље говори податак да су Мостарци према голу Адријана Чована упутили чак 18 шутева, а ривал само два пута. И када су готово сви на стадиону очекивали да ће се на реванш отићи са резултатом 0:0, мајстор за голове још једном је ступио на сцену. Висок скок, трзај главом и лопта је завршила у мрежи.

- Заслужили смо да постигнемо гол и много раније, али можда је овако морало бити. Искрен да будем, послије бројних прилика, од којих сам и ја неке имао, већ сам се почео прибојавати да нећемо ни дати гол или да ћемо бити кажњени, као што обично у фудбалу бива послије промашаја. На срећу, није било тако - рекао је Билбија за "Глас Српске".

Мостар је посљедњих неколико дана био у трансу и на сваком ћошку главна тема разговора био је Зрињски.

- Познато је да сваки постигнути погодак посвећујем породици, али овај морам и граду Мостару, који је посљедњих седам дана живио за ову утакмицу и за Зрињски. Ово је гол и за све навијаче, који су били уз нас, носили нас и када нам није ишло. Уз њихову помоћ смо овако далеко догурали. Хвала им за све и надам се да сам им се бар мало одужио за сву подршку коју пружају клубу и мени - наставио је Билбија.

Био му је ово 11. гол на европској сцени. Осам их је постигао у дресу Зрињског, два док је играо за Сарајево, а један док је био члан Војводине.

- Никада не раздвајам голове, али ово је сигурно један од најважнијих у мојој каријери. Близу смо групне фазе, али и далеко. Тај погодак сигурно много значи, али у Братислави ће бити другачија прича. Слован ће сигурно играти знатно другачије него у Мостару. Мораће да нападну, ако желе даље. А и нама ће бити тешко поновити ово сјајно издање са прве утакмице. Ипак, вјерујем да може сачувати предност и тако остварити први пласман у групну фазу неког европског такмичења клуба из БиХ - додао је Билбија.

Премијер лига

Због обавеза на европској сцени фудбалери Зрињског готово су потпуно запоставили првенство и до сада су одиграли само два сусрета. Одгођена је и њихова утакмица шестог кола против Вележа, тако да су сада четири меча у заостатку.

- Не знам када ћемо то све стићи да одиграмо, али јасно је да то морамо урадити. Сигурно је да нас до краја јесени очекује паклен распоред, а ако се пласирамо у групну фазу, а вјерујем да хоћемо, он ће бити још гушћи - нагласио је најбољи стријелац Зрињског Немања Билбија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана