Бањалучанин Давид Чолић срећан због преласка у Леотар: Све лакше са Крунићем

Милан Зубовић
Бањалучанин Давид Чолић срећан због преласка у Леотар: Све лакше са Крунићем

ТРЕБИЊЕ - Фудбалски пут одвео је Давида Чолића из Жељезничар Спорт тима у Леотар гдје је наставио са тренером Браниславом Крунићем.

Једно вријеме њих двојица били су и саиграчи у тиму из Чолићевог родног града када је Крунић имао двоструку улогу у екипи, а сада су обновили сарадњу у тренеровом родном мјесту. Прошле сезоне Чолић је као капитен предводио тим са бањалучког предграђа до четвртог мјеста на табели Прве лиге Републике Српске те су били једно од најпријатнијих изненађења. Добре партије момка који је поникао у овом клубу нису остале непримијећене па је трансфером у Леотар направио искорак у каријери те се обрео на премијерлигашкој сцени.

- Мој бивши тренер позвао ме када је преузео Леотар и нас двојица смо се врло брзо и лако договорили, јер се познајемо од раније, а није било ни препрека у договору два клуба тако да сам стигао у Требиње пред почетак припрема. Генерално гледајући, ово је велики искорак у каријери, јер се Леотар вратио у Премијер лигу, док је и моја велика жеља била да заиграм у највишем рангу такмичења што се испунило - изјавио је Чолић.

Овом 21-годишњаку Леотар је тек други клуб у каријери. Са шест година почео је да тренира фудбал у Спорт тиму на наговор старијег брата Душка. Прошао је све омладинске селекције и стигао до сениорског састава те понио капитенску траку. За Требињце је дебитовао против Радника у првом колу и коректно обавио задатке, а његова екипа славила са 1:0.

- Било је мало позитивне треме пред почетак утакмице, али је она брзо нестала са првим судијским звиждуком. На старту је било мањих проблема што сам у једну руку и очекивао јер је ово много виши ниво од Прве лиге Српске у којем су играчи много бржи и снажнији мада сам похватао конце у игри и послије је све било добро. Дошли смо по бод у Бијељину, а однијели сва три са тешког гостовања. Пресрећни смо због тога јер се још уигравамо и то нам је дало додатну снагу и елан да наставимо даље - рекао је Чолић.

Сада га чека утакмица са Борцем (недјеља, 21 час) против којег је раније играо као члан Жељезничара. Добро се сјећа утакмице првог кола Прве лиге РС 2018. године када су поражени са 0:1 и поред добре игре. Иако је по вокацији десни бек у првом колу већи дио сусрета играо је на позицији лијевог, па се може очекивати да поново започне меч уз лијеву аут линију што значи да га чека “обрачун” са Гораном Закарићем.

- Ето у другом колу одмах се враћам у Бањалуку гдје нас чека одлична екипа Борца. Сјећам се неких пораза од њих и надам се да то овај пут неће бити случај већ да ћемо наставити са освајањем бодова па би и реми био велики успјех за нас. Прилику видимо у њиховом умору од утакмице са Линфилдом и пута у Сјеверну Ирску. Надам се да ћу поново добити шансу и врло извјесно ме чека надигравање са Закарићем који је по мени најбољи играч Премијер лиге. Деби је био тежак, сада ће бити још теже. Ипак, вјерујем у саиграче и позитиван резултат - истакао је Чолић.

Стигао Аћимовић

Посљедње појачање Леотара је Милош Аћимовић који се вратио у матични клуб након неколико сезона. Фудбалер средине терена одиграо је 13 утакмица у првом мандату и постигао два гола. Раније је играо за Зрињски, Крупу и аустријску Лафницу. Аћимовић је већ наступио у контролном сусрету против Игала (0:0), у којем су наступили играчи који су међу посљедњима појачали екипу па је тренер Крунић хтио да их уигра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана