Бањалучанин Александар Вуковић није више тренер варшавске Легије: Старе заслуге брзо и олако заборављене

Дејан Марић
Бањалучанин Александар Вуковић није више тренер варшавске Легије: Старе заслуге брзо и олако заборављене

ВАРШАВА - Бањалучки фудбалски стручњак Александар Вуковић у јулу је Легији донио шампионску титулу, у септембру је добио отказ!

Старе заслуге брзо и олако су заборављене, као и чињеница да је Вуковић од главе до пете “легионар”, да је за клуб гинуо на травнатом тепиху, а да је на ужарену клупу сједао сваки пут када није имао ко.

Узалуд је све било, предсједник Дариуш Миодуски је пресјекао и захвалио се Бањалучанину на сарадњи, уз већ куртоазне поруке да су за њега врата клуба увијек отворена и сл.

Миодуски је у предсједничкој фотељи нешто дуже од три године и за то вријеме је већ смијенио шест тренера. Посљедњи рез је направио на инсистирање навијача. Познато је да су Легијини фанови међу најватренијим у Европи и да њихова ријеч има тежину. Па ипак, мало ко је очекивао да ће Вуковић добити шут-карту већ након четири кола Екстракласе.

Легија је забиљежила двије побједе и два пораза, од којих је онај посљедњи од Горњика на свом терену био кап која је прелила чашу. Уз то, пољски првак није успио да се домогне Лиге шампиона, пошто је у другом колу квалификација елиминисан од Омоније.

- Вуко, хвала ти на свему што си урадио за Легију, не само у посљедњих годину дана као тренер, него и у претходним сезонама. Увијек смо могли да рачунамо на тебе, посебно у тешким временима. Заслужујеш огромно поштовање свих у клубу и навијача. Знам да ћеш увијек бити “легионар” и тако ћемо те и третирати - била је опроштајна порука Миодуског Вуковићу, којем је пожелио много среће у новим тренерским изазовима.

У истом обраћању јавности први човјек Легије је навео да је клуб морао да донесе болну одлуку, јер су резултати на првом мјесту, баш као и промоција у европским надметањима. Такође, речено је и да ће име новог тренера бити накнадно саопштено.

(Не)очекивано

Вуковић, чини се, није слутио смјену пошто је у интервјуу за “Спортски журнал” говорио о предстојећем дуелу треће рунде квалификација против Дрите.

- Имам лични став о такозваном Косову. Не морам да га наглашавам. Србин сам и јасна су ми осјећања када је ријеч о том питању. Сједићу на клупи. Мислим да ћу најбоље урадити посао тако што ће Легија проћи даље - рекао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана