Бањалучани са нестрпљењем очекују жријеб квалификација за ЛШ: Уз мало среће избјећи ћемо најјаче

Синиша Котараш
Бањалучани са нестрпљењем очекују жријеб квалификација за ЛШ: Уз мало среће избјећи ћемо најјаче

БАЊАЛУКА - Да бисмо могли маштати о осам европских мечева у сезони, потребно нам је бар мало среће, истакао је шеф стручног штаба Борца Марко Максимовић пред данашњи жријеб квалификација за Лигу шампиона у Ниону (12 часова).

Бањалучани ће након десет година поново заиграти у најелитнијем европском такмичењу, а због лошег коефицијента нису сврстани међу носиоце. Зато би већ прва препрека могла да буде врло тешка, јер је јасно да би противници попут Динама из Загреба, Лудогореца, Малмеа, Клужа, Легије и Ференцвароша били велики фаворити у двомечу са Бањалучанима. У групу средње тешких спадају Шериф, Шкендија, Слован Братислава и Динамо Тбилиси, док су најпожељнији ривали Жалгирис, Алашкерт, Флора, Будућност, Каират и Линколн. На Градском стадиону се надају да ће успјети да избјегну ривале из прве групе наведених.

- Било би добро када бисмо “заобишли” првих пет или шест екипа носилаца. Са осталима бисмо се још и могли борити па чак, уз неку дозу среће, и надати пласману у друго коло. Уколико бисмо у томе успјели, онда би Борац и дефинитивно имао осам загарантованих европских утакмица. То би за нас било и те како важно, како због бодова, тако и због добре финансијске награде и афирмације наших играча - рекао је Максимовић.

Слично је и размишљање једног од најбољих фудбалера Борца у шампионској сезони Горана Закарића.

- Наравно, сада бисмо вољели да добијемо противника којег бисмо у двије утакмице успјели да елиминишемо, па да се попнемо на још једну степеницу више. С друге стране, морамо размишљати и о томе да можемо добити и неког од ривала који већ дуго игра у Лиги шампиона и против којих би наше шансе биле сведене на минимум. Било како било, и моји саиграчи и ја једва чекамо да сазнамо име ривала и знам да ћемо, без обзира на то кога да извучемо, дати све од себе за што бољи резултат. У сваком случају, за нас ће те двије утакмице бити велико искушење, част и обавеза. Такође, надамо се да ће бити дозвољено да на трибинама буду и навијачи јер је уз њих све љепше и лакше - категоричан је Закарић.

УЕФА ће прије жријеба, као и увијек, скратити списак потенцијалних ривала Бањалучана, а прва утакмица на програму је 6. или 7. јула.

Лига конференција

И док ће Бањалучани наступити у квалификацијама за Лигу шампиона, Сарајево, Вележ и Широки Бријег ће данас, након 13 часова, сазнати ко су им ривали у оквиру Лиге конференција. “Бордо тим” и Широкобријежани су сврстани међу носиоце, док ће Мостарци бити међу слабије рангираним тимовима. Такође, у сриједу ће сви представници БиХ сазнати имена евентуалних противника у другом колу квалификација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана