Бањалучани пуни оптимизма пред вечерашњи меч са Линфилдом: Партија као против Клужа руши Ирце

Синиша Котараш
Бањалучани пуни оптимизма пред вечерашњи меч са Линфилдом: Партија као против Клужа руши Ирце

БАЊАЛУКА - Експедиција Фудбалског клуба Борац отпутовала је за Сјеверну Ирску гдје ће против вишеструког шампиона ове земље екипе Линфилда вечерас (20.45), одиграти прву утакмицу другог кола квалификација за Лигу конференција.

Меч се игра на стадиону “Виндзор парк” у Белфасту, на којем ће се одиграти и овогодишње издање Суперкупа Европе у којем ће се састати Челзи и Виљареал. Иако је Линфилд неприкосновен у домаћем првенству, гледајући домаће титуле најуспјешнији клуб на свијету, у “црвено-плавом” табору ипак провијава оптимизам у погледу коначног исхода овог двомеча.

- Линфилд је већ годинама доминантан у шампионату Сјеверне Ирске и константни су на међународној сцени, али мислим да ми имамо чему да се надамо. Кажем то на основу три одлично одиграна полувремена против Клужа. Ако будемо на том нивоу, биће добро, али ако не будемо, онда се тешко можемо надати успјеху - рекао је тренер Борца Марко Максимовић.

Ирци као и сви клубови из Велике Британије форсирају брз фудбал и веома су опасни у прекидима.  

- Спремали смо добро за те прекиде и то је нешто што већ дуже радимо. Али, морате знати да Линфилд има различите стилове када игра код куће и када је у гостима. На свом терену настоје да играју што окомитије, лопта од голмана или од бекова одмах иде на нападача, али ако немају ту могућност знају да играју и преко везних. У гостима је то већ сасвим друга игра. Оно у шта сам сигуран то је да побједник неће бити ријешен у Белфасту. И да се поновим, имамо разлога да будемо оптимисти, мислим да је мотив најважнији у свему, а ми га имамо на претек - каже Максимовић.

Један од најбољих и најискуснијих првотимаца Борца Горан Закарић истакао је како нико у екипи не размишља о поразу, већ да у Сјеверну Ирску иду са жељом да се надигравају.

- Биће тешко, наравно, јер нас очекује сасвим другачији меч у односу на онај против Клужа. Линфилд игра типични острвски фудбал који је потпуно различит у односу на Европу. Атмосфера у екипи је на највишем нивоу, елиминација од Клужа нас није пореметила, напротив, поносни смо на оно што смо урадили и вјерујем да можемо даље – категоричан је Закарић.

Када је у питању играчки кадар навијаче Борца посебно је обрадовала информација да се одлични голман Бојан Павловић опоравио и да ће заузети своје мјесто између статива. Од првог минута ће заиграти и Марко Јовановић, а на терену ће се наћи и капитен Стојан Врањеш којем проблем не праве ни четири копче на аркади.

Иако Максимовић није желио да се изјашњава, претпоставља се да ће Бањалучани у Белфасту заиграти у сљедећем саставу: Павловић, Ћорић, Јовановић, Милојевић, Ћосић, Бегић, Војновић, Закарић, Врањеш, Вушуровић, Мораитис.

“м:тел” и даље уз Борац

Фудбалски клуб Борац и компанија “м:тел” потписали су на Градском стадиону нови уговор о генералном спонзорству који ће вриједјети још годину дана.

- Већ више од десет година на различите начине сарађујемо са Борцем, а ово ће бити друга сезона како смо им генерални спонзори. Прошле године смо препознали њихове шампионске амбиције, подржали смо та размишљања и ове године смо имали прилику да се радујемо титули и изласку у Европу. Надам се да ће Борац одбранити титулу, на радост свих нас - рекао је генерални директор компаније “м:тел” Марко Лопичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана