Бањалучани огорчени одлуком комесара РС БиХ: Са Борцем се нико неће поигравати

С. К.
Бањалучани огорчени одлуком комесара РС БиХ: Са Борцем се нико неће поигравати

БАЊАЛУКА - Рукометни клуб Борац м:тел упутиће жалбу на одлуку да меч осмог кола Премијер лиге против Грачанице (21:24) буде регистрован постигнутим резултатом.

Ово је рекао директор Бањалучана Владимир Бранковић послије коначне одлуке комесара Срђана Јовића који је објаснио да баш овако налаже члан 93. Пропозиција такмичења Премијер лиге. Да подсјетимо, на поменутој утакмици споран је био наступ Халила Шахдановића против којег је ЕХФ водио поступак и он је у том моменту био суспендован, без права наступа. Бањалучани су се жалили на његов наступ, али је то урађено касно па је жалба одбијена, а сада је и спорна утакмица напокон регистрована.

- Искористићемо све што је дозвољено како бисмо заштитили своја права. Регистрациона комисија је утврдила да играч није уредно регистрован, те да га је Грачаница и након обавјештења из ЕХФ-а ставила да игра. Након тога Дисциплинска комисија је утврдила да је Грачаница направила прекршај па је УО РС БиХ потврдио одлуке дисциплинаца. За учињени прекршај новчано су кажњени и клуб и одговорно лице и све три ове одлуке говоре да регистрација тог играча није била добра и да утакмица није имала никаквих основа да буде регистрована постигнутим резултатом. Наравно да ћемо се жалити и да нећемо дозволити да се неко поиграва и са правилима и са нама - поручио је Бранковић.

Било како било, Шахдановић је сада уредно регистрован и имаће право наступа већ овог викенда, када Грачаница дочекује Дрину. Слична ситуација је и са Николом Приморцем и Едом Мехинагићем који јесенас нису имали право наступа за Извиђач, односно Маглај, а сада су уредно регистровани. Незванично, Горажде и Дрина су већ најавили жалбе због Мехинагића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана