Бањалучани јачи за још тројицу играча: Стигао Бртан, Бразилци остају

Дарко Пашагић
Бањалучани јачи за још тројицу играча: Стигао Бртан, Бразилци остају

БАЊАЛУКА - Двојица бразилских фудбалера, штопер Даглас Нонато Оливеира Круз и крилни нападач Кларисмарио Сантос Родригез потписаће уговор са Борцем, баш као и задњи везни Марко Бртан, који на Градски стадион стиже данас из Јерменског Урартуа, а прије тога носио је дрес Крупе.

Круз, који има 22 године путоваће са фудбалерима Борца на припреме у Србију, док ће 18-годишњи Сантос одмах бити позајмљен неком од прволигаша Српске и до зиме ће се пратити његов развој.

- Одлучили смо се на овај корак, јер нам у овом тренутку дефицитарнији на позицији штопера, док у смо у врху напада адекватно попуњени. Што се тиче Бртана, он ће послије љекарских прегледа и теста на виру корона потписати уговор на годину плус годину и путоваће са екипом у сриједу ујутро на Златибор - нагласио је предсједник Бањалучана Вицо Зељковић.

Кормилар “црвено-плавих” Владо Јагодић задовољан је што је екипа практично комплетирана и што ће у Србији имати све играче на које ће рачунати у наредном шампионату.

- На Златибор ће путовати 25 играча и три голмана, а која су тројица прекобројна одлучићемо послије вечерњег тренинга. Послије доста перипетија око Марина Љубичића и на крају његовог недоласка у оптицају за позицију задњег везног имали смо неколико играча, а избор је пао на Бртана. Он је посљедњу сезону провео у Јерменији, посљедњи меч је одиграо почетком јуна и вјерујем да ће успјети да испуни оно што се од њега тражи - рекао је Јагодић.

Златибор је прошле године био добра полазна основа за Бањалучане, а искусни стратег вјерује да ће тако бити и овог пута.

- Познато је су услови сјајни, као и терени, а на располагању имате противнике по мјери. Зато није било уопште тешко пронаћи адекватне ривале. Већ 11. јула играмо против Радника из Сурдулице, три дана касније нам је противник Инђија, а 18. јула Јавор из Ивањице. Дан касније играмо против Трепче, а 21. јула против Чукаричког. По повратку ћемо одиграти генералну провјеру, а име противника би требало бити познато за неколико дана. Вјерујем да ће то бити довољно да потпуно спремни уђемо у сезону у којој има велике планове на домаћој сцени, а очекује нас и наступ у квалификацијама за Лигу Европе - додао је Јагодић.

Провјера

Два тима Борца подијељене у “црвене” и “бијеле” одиграли су сусрет у коме није било побједника. (1:1)  Погодак за “црвене” постигао је Синиша Дујаковић у 17. минуту, а изједначио је у осмом минуту наставка Кларисмарио Сантос Родригез.

- У овој утакмици нису играли наши најискуснији првотимци Стојан Врањеш, Саша Кајкут и Марко Јовановић, док је “ровити” Јово Лукић тренирао одвојено.  У саставку није било ни младог Дејана Јаворца, који је још увијек повријеђен, а по полувријеме су играли и опорављени Александар Субић и новајлија међу стативама Бојан Павловић - рекао је тренер Бањалучана Владо Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана