Бањалучани до краја седмице очекују два појачања: Вучићевић и Пуљизовић на прагу Борца

Душан Репија
Бањалучани до краја седмице очекују два појачања: Вучићевић и Пуљизовић на прагу Борца

БАЊАЛУКА - Пивот Немања Вучићевић и средњи бек Саша Пуљизовић постигли су усмене договоре са руководством Борац м:тела и требало би да до краја седмице ставе парафе на уговоре.

О останку снажног пивота и доласку средњег бека са искуством играња у Лиги шампиона прича се већ неколико дана, а како сазнајемо, све ће бити позитивно ријешено у наредних неколико дана. Нема сумње да ће двојица искусних и доказаних играча и те­ како значити тренеру Мирку Микићу који има много неискуснији играчки кадар него прошле сезоне.

Вучићевић је у прошлом првенству био један од кључних играча Борца и међу најзаслужнијим за освојену титулу у прекинутој сезони. Квалитетом и односом према игри био је примјер млађим саиграчима, а неколико пута и сам је истакао да му је у Бањалуци све потаман и да ће продужити сарадњу уколико се стеку услови за то. А чини се да хоће, јер Бањалучани очекују конкретнију помоћ републичких институција којом би могли да се ријеше неких репова из прошлости и формирају јак тим, способан да се бори за одбрану титуле, добро игра у Европи и евентуално игра солидну ролу у СЕХА лиги. Како сазнајемо, реализација аранжмана са институцијама је у завршној фази, а одмах послије тога услиједиће и потписи двојца. Обојица су велика Микићева жеља, што због квалитета, што због искуства које посједују и које ће много значити младим момцима из Борчеве школе на које тренер озбиљно рачуна.

Пуљизовић је протекле двије сезоне провео у финској екипи Рихимаки Кокс са којом је два пута играо групну фазу Лиге шампиона. Момак који је поникао у Дервенти још је играо у Србији, Хрватској, Аустрији, Израелу, Турској, Румунији и Шведској, а у посљедње вријеме редовно је добојао позив селектора БиХ Билала Шумана.

- Доласком Вучићевића и Пуљизовића сигурно бисмо имали више амбиције него тренутно и много већу ширину. Надам се да ће се то десити - рекао је Микић

Бањалучани су тренутно на припремама у Теслићу гдје ће остати до петка.

- За сада све иде одлично, чак и боље него што сам очекивао. Момци раде врло озбиљно, услови су идеални, све нам је на дохват руке. Не бих више да причам да нешто не урекнем - закључио је Микић.

Два плана

Мирко Микић је још на почетку припрема рекао да са тимом који има на располагању не може да обећа највише домете с обзиром на то да је остао без шест, седам носилаца игре.

- Први план је да ови момци на које тренутно рачунам буду доминантни у трчању и да нам то буде заштитни знак. Ако стигну момци о којима смо причали још боље, јер ћемо имати подлогу за више амбиције што Борцу на крају крајева и треба да буде циљ прије старта сваке сезоне - нагласио је тренер Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана