Бањалучани декласирали Рудар у Какњу: Борац послао поруку ривалима

Душан Репија
Foto: sportsport.ba

КАКАЊ - Фудбалери Борца декласирали су Рудар у Какњу (6:1) и пласирали се у четвртфинале Купа БиХ, док су Крупа, Радник, Славија и Вележ из Невесиња завршили такмичење.

Сав бијес због лоше првенствене партије у Бијељини Бањалучани су искалили на лидеру Прве лиге ФБиХ, па Владо Јагодић може да буде много задовољнији него послије утакмице против Радника. Домаћине је начео опорављени Јово Лукић шутом са двадесетак метара. Још љепши погодак дао је Синиша Дујаковић. Бек Борца је распалио по лопти са скоро 30 метара и погодио рашље голмана домаћих који није имао никаквих шанси. На 3:0 повисио је поново Лукић, а велику разлику у класи између два тима потврдили су Горан Закарић и Алмедин Зиљкић. Посљедњи се у стријелце уписао резервиста Бојан Марковић којем овај погодак много значи због стицања неопходног самопоуздања.

Почасни погодак за домаће дјело је Мирзе Шубе који је погодио са пенала. Овим тријумфом "црвено-плави" су још једном потврдили највише амбиције у овом такмичењу, као и да су спремни за предстојећи првенствени меч са Слободом на "Тушњу".

Крупа није успјела да изненади Сарајево (2:4) иако је игра из других 45 минута рецепт по којем би овај тим сигурно брзо побјегао са дна табеле уколико успије да понавља оваква издања. Додуше, Сарајево јесте мало "повукло ручну" послије убједљивог вођства, а домаћи су уз мало више среће и објективније суђење могли у потпуности да се врате у меч. Никола Дујаковић је при резултату 2:4 сам кренуо ка голу гостију, али је судија Бандић, чини се, досудио непостојећи фаул и ту је био крај надања тиму из кањона Тијесно.

Други мандат на клупи Тузла ситија Нермин Башић почео побједом над Радником (3:1) који је у Тузли наступио у "шареном" саставу због повреда и вируса корона којим је инфициран капитен Велибор Ђурић. Госте је начео њихов бивши играч Дејан Максимовић, а погађали су још Војо Убипарип и Бадара Бађи, док је једини гол за Бијељинце дјело Јована Мотике.

Славија је успјела да одоли Зрињском у првих 45 минута, али је гол Огњена Тодоровића у трећем минуту наставка поткресао крила "соколовима" који су још три пута вадили лопту из мреже. Друголигаш Српске Вележ из Невесиња није успио да направи изненађење и елиминише Клис. Тим из Бутуровић Поља славио је са 2:0.

Резултати осмине финала: Рудар (К) - Борац 1:6, Тузла сити - Радник 3:1, Зрињски - Славија 4:0. Вележ (Н) - Клис 0:2, Крупа - Сарајево 2:4, Жељезничар - Горажде 3:0, Рудар Приједор - Звијезда 09 0:0 (3:4 пенали).

Звијезди пенал лутрија

У четвртфиналу Купа БиХ играће и фудбалери Звијезде 09 који су послије бољег извођења пенала елиминисали Рудар Приједор. Двије екипе које су уз Леотар најозбиљнији кандидати за шампионску титулу у Првој лиги Српске одиграле су борбених 90 минута у којим није било погодака. Ипак, гости су боље изводили пенале и славили са 4:3. Пенале за "рударе" нису реализовали Бојан Буразор и Данило Мармат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана