Бањалучани ће данас сазнати име ривала у ЕХФ Европа Купу: Избјећи Букурешт и Саратов

Синиша Котараш
Бањалучани ће данас сазнати име ривала у ЕХФ Европа Купу: Избјећи Букурешт и Саратов

БАЊАЛУКА - Ако је судити по реакцији тренера Борац м:тел-а Мирка Микића и капитена Ђорђа Ћелића Бањалучани би најсрећнији били ако би избјегли ЦСМ Букурешт на данашњем жријебању парова за треће коло ЕХФ Европа Купа.

Са румунским тимом “црвено-плави” су већ одмјеравали снаге док због низа разлога вољели би да их жријеб не споји ни са једним од два представника такозваног Косова, а свакако да ни руски Саратов, због велике удаљености, није пожељан противник. Актуелни шампиони БиХ данас ће сазнати име ривала у трећем колу ЕХФ Европа Купа, а Европска рукометна федерација скратила је листу потенцијалних противника. Бањалучани су међу носиоцима у другој групи тако да су им могући ривали двије екипе са такозваног Косова, Приштина и Беса Фамгас, која је у два меча декласирала Босну из Високог, ту су и Анортозис Фамагуста и Парнасос са Кипра, потом ЦСМ Букурешт, турска Анталијаспор, руски Саратов, те Грачаница. Прва утакмица на програму су 12. децембра, а реван седам дана касније.

- Ако ћемо реално, ЦСМ Букурешт је најнепожељнији противник. Имали смо прије двије године прилику да одмјеримо снагу са њима и да се увјеримо у њихов квалитет. Волио бих да заобиђемо и представнике такозваног Косова посебно Бесу која је у два меча разбила височку Босну. Истовремено, не би нам одговарао ни Саратов и то не играчки, већ због чињенице да би нас очекивао заиста далек пут - истакао је Микић.

Размишљања играча пренио је капитен Ћелић који каже да би сви најрадије избјегли Румуне.

- Било би лијепо да, ако икако можемо, избјегнемо ЦСМ, а због густог распореда најидеалније би било неко ближе гостовање. Можда не би било лоше добити Грачаницу мада у том двомечу не бисмо имали утисак да играмо Европу - категоричан је Ћелић.

Бањалучани ће већ вечерас од 18 часова гостовати у Источном Сарајеву гдје ће против домаће Славије одиграти одгођени меч петог кола.

- Фаворити смо у том сусрету, као и у осталим, али то само по себи ништа не значи. До сада смо у Источном Сарајеву увијек побјеђивали, али никада нам није било лако, па не очекујем ништа другачије ни вечерас. Имамо ширину, имамо добру екипу и вјерујем да можемо да наставимо побједоносни низ али само уз максималан ангажман свих играча - нагласио је Микић.

Леотар у Живиницама

Четири одгођене утакмице Премијер лиге БиХ због инфицираности играча вирусом корона биће одигране вечерас. Осим меча Славија - Борац м:тел на програму је сусрет трећег кола Босна (В) - Слога (ГВ) (17.30), шестог Коњух - Леотар (18), те деветог кола Грачаница - Слобода која ће такође бити игран од 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана