Балканско првенство у веслању догодине у Вишеграду

Срна
Foto: срна

ВИШЕГРАД- Балканско првенство у веслању сљедеће године биће одржано у Вишеграду, који ће по други пут бити домаћин, речено је данас након састанка Организационог одбора овог такмичења.

Предсједник тренерске веслачке организације Балкана Небојша Илић истакао је да се Вишеград показао као добар домаћин 2014. године, па су све балканске земље исказале жељу да поново дођу.

"Веома сам задовољан почетком припрема, као и подршком коју је пружила општина Вишеград, али и предузеће Хидроелектране на Дрини, јавне институције, као и сам врх власти Републике Српске. Веслачки савез Србије ће пружити пуну подршку организацији овог првенства, а све с циљем да се још једном покажемо као веома добри домаћини", рекао је Илић.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић навео је да се са припремама почело на вријеме и изразио задовољство што ће општина бити домаћин бројним веслачима са Балкана.

"Општина Вишеград подржаће пуним капацитетом одржавање веслачког првенства, бићемо и морална, и техничка, и свака друга подршка како би све прошло како треба. Ово је веома значајан догађај за нас с обзиром на то да ће у та три дана колико такмичење буде трајало у Вишеграду боравити око 500 такмичара", поручио је Ђуревић.

Чланови организационог одбора посјетили су данас и Веслачки клуб "Једрина" у Сасама.

Балканско првенство у Вишеграду биће одржано у септембру наредне године, а на њему ће учествовати репрезентације Грчке, Турске, Бугарске, Румуније, Србије, Хрватске, Албаније, Македоније и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана