Атлетичари “Гласинца” освојили 18 медаља на првенству Српске

Срна
Атлетичари “Гласинца” освојили 18 медаља на првенству Српске

СОКОЛАЦ - Атлетичари соколачког “Гласинца” освојили су укупно 18 медаља - седам златних, шест сребрних и пет бронзаних на појединачном Првенству Републике Српске за млађе пионире и сениоре, које је одржано на Сокоцу.

Тренер соколачког Атлетског клуба Неђо Ђуровић рекао је да је ово прво такмичење након дуже паузе због пандемије вируса корона, да је учестовало 15 клубова из Српске, као и атлетичари из Федерације БиХ ван конкуренције.

Он је истакао да су млађи пионири “Гласинца” били веома успјешни и освојили укупо девет медаља - пет златних, једну сребрну и три бронзане.

Члан соколачког атлетског клуба Марко Мемедовић освојио је двије златне медаље, у скоку у вис и у бацању копља.

Његовој клупској колегиници, Теодори Гладанац такође су припале двије златне медаље, у дисциплинама 80 метара препоне и бацање копља.

Тамара Тошић из “Гласинца” освојила је двије медаље, златну у бацању кугле и бронзану у бацању копља.

Сокочанка Анастасија Форцан освојила је бронзану медаљу на 80 метара препоне.

Михајлу Крстајићу припала је сребрна медаља на препонама 80 метара, а његовом клупском колеги Алекси Бакмазу бронзана у истој дисциплини.

Сениори “Гласинца” окитили су се са девет медаља на првенству Српске - двије златне, пет сребрних и двије бронзане.

Александару Лучићу је припала златна медаља у бацању копља и двије сребрне, у скоку у вис и троскоку, а његовој клупској колегиници Анђели Ковачевић злато у бацању копља.

Кристина Реновица освојила је бронзану медаљу у дисциплини препоне 100 метара.

Бацач Марко Лубарда из “Гласинца” окитио се са двије сребрне медаље, у бацању кугле и бацању диска, док је његов клупски колега Ратко Ђуровић освојио сребрну медаљу у бацању копља и бронзану у бацању кугле.

Тренер Ђуровић је нагласио да су на стадиону “Бара” на Сокоцу јуче постигнути солидни резултати и да је организатор Атлестки клуб “Гласинац” учинио све да се одржи квалитено такмичење упркос повременој киши.

Он је рекао да је у соколачком Атлетском клубу дошло до смјене генерација и да на овом првенству Српске због неодложних обавеза није могло учестовати неколико најуспјешнихи соколачких атлетичарки.

Ђуровић је изразио задовољство постигнутим резултатима атлетичара из бањалучких клубова “Бањалука” и “Борац”, из Зворника, Прњавора и требињског “Леотара”.

Он је најавио да су пред атлетичарима “Гласинца” три појединачна такмичења за јуниоре, млађе јуниоре и старије пионире у Требињу и Бањалуци и крос у Прњавору, те да од чланова овог клуба очекује добре резултате



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана