Станивуковићева и Борац најбољи у БиХ

Душан Репија
Станивуковићева и Борац најбољи у БиХ

БАЊАЛУКА - Атлетичарка Борца Николија Станивуковић најуспјешнија је учесница првенства БиХ са четири златне и једном бронзаном медаљом, које су увелико допринијеле да њен клуб са 21 освојеним одличјем понесе титулу најбољег на такмичењу у Зеници.

Станивуковићева је побиједила ривалке у скоку увис (160 центиметара), скоку удаљ (5,24 метра), троскоку (11,11 метара) и у трци на 100 метара са препонама (15,85 секунди), док је била и члан штафете 4х100 која је заузела треће мјесто.

- Било је добро с обзиром на интензитет тренинга и припрема посљедњих мјесеци. Далеко од тога да смо у најбољој форми, али ме радују медаље које ће ми сигурно много значити у наставку. Посебно сам задовољна трком на 100 метара с препонама, ово је и мој најбољи резултат у каријери, али неће бити признат због нешто јачег вјетра у леђа - рекла је Станивуковићева.

Тренер Борца Небојша Матијевић задовољан је резултатима у Зеници посебно имајући у виду ситуацију у посљедњих неколико мјесеци. Проблеми за “краљицу спортова” нажалост трају много дуже, јер у систему финансирања не заузима мјесто које објективно заслужује.

- Не желимо да кукамо јер је ситуација специфична нарочито у периоду који још нажалост траје, али сви атлетски радници се слажу да заслужујемо много више. Ипак је ово спорт број један на Олимпијским играма, а ми имамо талентовану дјецу која трудом и радом покушавају да надомјесте све оне ресурсе које немају. Ево на примјер, немамо ни основне услове за бацачке дисциплине које су тек у повоју, али наши атлетичари из ћошкова стадиона или паркова освајају злата. Нису то конкурентни резултати за неке веће домете, али су добар примјер колико имају жеље и воље да напредују. То су препознали они који имају новца па нам многи атлетичари одлазе на студије у друге државе и тамо настављају да граде каријере - рекао је Матијевић.

Атлетска сезона је поремећена усљед пандемије вируса корона па су отказана сва велика такмичења и митинзи. У Борцу се надају да ће још бити одржано екипно првенство БиХ гдје имају највише амбиције, али и појединачно и екипно првенство Републике Српске.

- Било је тешко пронаћи мотив за тренинг с обзиром на скоро празан календар такмичења, али сам колико-толико успјела. Прилично смо потцијењени и као спорт и све се то одражава на резултате, али оволико колико нас има држимо се заједно и гурамо напријед колико можемо - закључила је Станивуковићева.

Освајачи медаља

Осим Станивуковићеве до златне медаље још су дошли Слађана Јагодић у скоку с мотком (2,56 нови рекорд БиХ), Лука Ивичић, такође, у скоку с мотком, Саит Хусеинбашић у скоку удаљ и Војислав Грубиша у бацању диска. Сребрне медаље освојили су Јован Росић (800 метара), Александар Новаковић (бацање кугле и диска), Тијана Глигић (5.000 метара), Александра Видовић (бацање копља) и Слађана Јагодић (скок увис), док су бронзана одличја освојили Лука Ивичић (бацање копља), Ања Ерцег (скок с мотком), Слађана Јагодић (100 метара с препонама и троскок), Војислав Грубиша (бацање кугле) и мушка и женска штафета 4x100 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана